Nieuws van de beurs


Color Hybrid named Ship of the Year 2019
Ulstein Group

The world’s largest plug-in hybrid vessel, Color Hybrid, has been named Ship of the Year 2019. Ulstein Group CEO Gunvor Ulstein received the award from HRH Crown Prince Haakon of Norway on June 4, 2019.

Meer lezen
AI-driven condition monitoring
STS Defence

STS Defence’s research and technology team, headed by Dr David Garrity, has created the next step in AI-driven condition monitoring: IConIC, a pre-emptive fault recognition system. Dr Garrity will be launching IConIC at Electric & Hybrid Marine World Expo and will also be presenting at the exhibition’s Technology Conference and the Autonomous Ship Technology Symposium.

Meer lezen
Retrofitting ferry to electric propulsion
Volvo Penta

As part of Gothenburg’s ElectriCity project, Volvo Penta has partnered with ferry operator Styrsöbolaget to retrofit electric propulsion to one of its ferries in 2020. A test boat has been fitted with the electric technology and is currently being evaluated.

Meer lezen
New electric motors
Wolong Electric

Wolong Electric has released several new products into its catalog: TEFC motors, ECM motors and smart sensors. The new generation of TEFC motors boasts an optimized power to weight ratio, uniform insulation design (VPI) for a longer service life, standardized components, lower sound pressure levels, longer bearing life and lubrication intervals for lower TOCO, and vibration levels per API 547.

Meer lezen
Marko Koistila appointed VP of sales and customer partnerships at VTT
VTT

Marko Koistila has been appointed VTT Technical Research Centre of Finland’s vice president of sales and customer partnerships as of June 1, 2019.

Meer lezen
Nedstack delivers hydrogen fuel cells for electric tug concept
Nedstack Fuel Cell Technology BV

In partnership with ship design and marine consultancy firm OSD-IMT, Nedstack has developed a concept design for a 65-ton bollard pull harbor tug. The vessel will be propelled fully electrically, using power generated by hydrogen fuel cells.

Meer lezen
Mid-range electric propulsion system launched
ABB AS

ABB is launching a series of new, mid-power-range versions of its Azipod electric propulsion system. The latest Azipod series will be available in the 7.5-14.5MW power range and will fill the gap between the low- and high-power range of Azipod propulsors already on the market.

Meer lezen
Onboard power systems
Leonardo DRS

Both Kohler and Leonardo DRS are recognized onboard power experts with complimentary portfolios capable of handling a wide variety of system configurations in different applications. The two organizations have partnered to introduce TOPS (Total Onboard Power Solutions).

Meer lezen
Complete elektrische en hybride oplossing
Hydrosta BV

De HQ Silent accuserie is de nieuwste ontwikkeling van Hydrosta, gedreven door de grote vraag naar de elektrische en hybride voortstuwingssystemen van het bedrijf.

Meer lezen
Ontwikkelingen in accu's
Ankao Energy Co Ltd

Bezoekers aan de stand van AK Energy kunnen alles te weten komen over de vernieuwde cilindervormige cellen voor type 32 accucellen, inclusief NMC, LFP en LTO-materiaal

Meer lezen
Op naar de toekomst
Elkon

Een van de meest ervaren technische ondernemingen in de Turkse scheepsbouwsector, Elkon, richt zich op het ontwerpen, produceren, inbouwen en in bedrijf stellen van laagspanningsapparatuur en -systemen voor de scheepvaartsector.

Meer lezen
Luxe op het water
Vita Yachts Ltd

Bezoekers van de stand van Vita Yachts komen meer te weten over de volledig elektrische motorboten van het bedrijf, die momenteel in productie zijn op het Lago Maggiore, Italië. Vita is de eerste motorbootfabrikant die een Clearwater Gold Standard beoordeling heeft ontvangen voor zijn kleine milieuvoetafdruk.

Meer lezen
Krachtige systemen
Marpower

Marpower, de nieuwe naam voor producten en systemen van Eekels Technology, presenteert haar hybride oplossingen.

Meer lezen
Op volle kracht vooruit
Verbrat

Verbrat, een Franse onderneming die gespecialiseerd is in compacte aandrijflijnontwerpen, snellaadsystemen en complete elektrische/hybride systemen voor kleine en middelgrote boten, zal zijn nieuwe bedrijfsklare elektrische oplossing introduceren die is gebaseerd op motoren van UQM.

Meer lezen
Warmtewisselaars voor elektrische en hybride voortstuwingssystemen
Bowman Heat Exchangers

De groei van krachtigere (60 kW+) elektrische voortstuwingssystemen heeft geleid tot een toenemende behoefte aan koelcircuits voor componenten om de opgewekte warmtebelasting te beheersen door het systeem tegen oververhitting te beschermen, om zo de levensduur en operationele prestaties van componenten te verbeteren.

Meer lezen
Grote voordelen
Bosch Rexroth BV

Bosch Rexroth exposeert met een uitgebreide reeks componenten en oplossingen voor elektrische en hybride aandrijf- en regelsystemen, van onderdelen tot bedrijfsklare projecten.

Meer lezen
Complete testoplossing
HBM Test and Measurement

Bezoekers kunnen meer te weten komen over het eDrive-systeem van HBM, een oplossing voor het testen van elektromotoren met frequentieregelaars.

Meer lezen
Veiligheid voorop
DNV GL

DNV presenteert de bevindingen van het onlangs voltooide Battery Safety Joint Development Project, met inbegrip van technische antwoorden op moeilijke vragen vanuit de industrie over brandbestrijding, ventilatie en aspecten van belangrijk risicobeheer, plus een technisch-wetenschappelijke basis voor de ontwikkeling van regels.

Meer lezen
Hybride aandrijfoplossingen
Amperetta GmbH

Amperetta ontwerpt en fabriceert compacte geïntegreerde parallelle hybride aandrijfoplossingen voor de scheepvaart op basis van de Volvo Penta D3 tot D6 motoren (110-400 pk), met een ontwerpfilosofie die gebaseerd is op de integratie van bewezen auto-onderdelen om de betrouwbaarheid te verzekeren.

Meer lezen
Volle kracht vooruit
ARADEX AG

Gevestigde technologieën die tijdig kunnen worden geïmplementeerd, worden gepresenteerd door Aradex, een systeempartner voor de elektrificatie van schepen en constructiemachines die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van moderne en geoptimaliseerde vermogenselektronica in een efficiënt en economisch systeemontwerp.

Meer lezen
Hybride, hybride, hybride
Wärtsilä SAM Electronics GmbH

Wärtsilä biedt voor de zeescheepvaart- en de olie- en gasindustrie een breed assortiment van technisch geavanceerde, ecologisch duurzame en economisch rendabele oplossingen.

Meer lezen
Bedrijfsontwikkeling
Transfluid SpA

Het is een jaar van innovatie voor Transfluid/Bellmarine: alle verwachtingen zijn dat de commerciële scheepvaartmarkt en de markt voor toepassingen in de recreatiesector zullen blijven groeien.

Meer lezen
Hi-tech accusysteem
EST Floattech

Een modulair accusysteem met een buitengewoon hoge energiedichtheid staat op de beurs van dit jaar in het middelpunt van de aandacht bij de stand van EST-Floattech.

Meer lezen
Getest en gecertificeerd
CTC Advanced GmbH

Het Duitse CTC Advanced, een specialist in consulting, testen en certificering, zal bezoekers dit jaar informeren over zijn betrokkenheid bij het testen van accu's, milieusimulatie, en elektrische veiligheidstests, variërend van de weerstand van een product tegen milieu-invloeden tot veiligheidskwesties

Meer lezen
Commerciële motor
Fischer Panda GmbH

Fischer Panda produceert elektrische generatoren en elektrische aandrijfsystemen voor recreatie- en commerciële voertuigen en jachten.

Meer lezen
Nieuwe vermogenselektronica
Liebherr-Components AG

Liebherr Components legt de nadruk op het realiseren van lagere bedrijfskosten en aanzienlijke emissievermindering.

Meer lezen
0% emissie en 100% comfort
WhisperPower

Het is nu mogelijk om dag te zeggen tegen ruimteverslindende, lawaaierige en energie-inefficiënte dieselmoren en generatoren die 24 uur per dag draaien, energie verspillen, het milieu vervuilen en duur onderhoud nodig hebben. WhisperPower bouwt geruisloze en trillingsvrije generatoren en elektrische systemen die hun werk zonder onderbreking verrichten.

Meer lezen
Complete bedrijfsklare oplossing
Thrustmaster of Texas Inc

Thrustmaster levert met zijn hybride voortstuwingssysteem en gepatenteerde ontwerpen een complete bedrijfsklare oplossing die bestaat uit nieuwe, zeer efficiënte POD-roerpropellers met permanente-magneetmotor, accubanken, dieselaggregaten, VFD's, besturingen en vermogensregelsystemen.

Meer lezen
Evolutie in vermogen
Danfoss Editron

Om aan te tonen hoe elektrificatie de wereld kan veranderen, bijvoorbeeld door klimaatverandering en luchtvervuiling aan te pakken, zal fabrikant van hybride en volledig elektrische aandrijvingen, Danfoss Editron, systemen presenteren met de beste totale efficiëntie op de markt. Dit betekent minder accu's in volledig elektrische voertuigen en een lager brandstofverbruik in hybride aandrijflijnen.

Meer lezen
Uitbreiding van emissievrije scheepvaart
Phinergy Marine Ltd

Tijdens de beurs van 2019 krijgt het publiek zijn eerste glimp van het omsloten accusysteem van Phinergy Marine.

Meer lezen
Effectieve elektrische beveiliging
Mersen

Mersen gebruikt de Electric & Hybrid Marine World Expo om hun onlangs
ontwikkelde en complete assortiment van gelijkstroomzekeringen, hybride
beveiligingen op pyro-basis en terugstelbare gelijkstroomrelais te presenteren.

Meer lezen
Hoge-temperatuurbestendige accubehuizing
Theramax

Thermamax is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van thermische en akoestische isolatiesystemen voor motorcompartimenten en uitlaatgassystemen.

Meer lezen
Evolutie van telematicasysteem
XALT

Specialist in oplossingen voor energieopslag XALT Energy laat zijn nieuwe telematicasysteem zien, de XALT Battery Viewer (XBV).

Meer lezen
Siemens opent geavanceerde gerobotiseerde en gedigitaliseerde fabriek voor accumodules in Noorwegen
Siemens

Siemens, een van de exposanten op de Electric & Hybrid Marine World Expo, heeft een van 's werelds meest geavanceerde en gerobotiseerde fabrieken voor accumodules geopend.

Meer lezen
Corvus breidt portfolio van maritieme accu's uit met overname van Grenland Energy
Corvus Energy

Corvus Energy, een toonaangevende internationale leverancier van maritieme energieopslagsystemen (ESS), heeft alle aandelen in Grenland Energy AS overgenomen.

Meer lezen
Torqeedo levert aandrijving voor 's werelds eerste afzuigboot voor afvalwater op elektriciteit/zonne-energie
Torqeedo

Torqeedo, dat dit jaar als exposant op de Electric & Hybrid Marine World Expo aanwezig is, heeft een geïntegreerd elektrisch voortstuwingssysteem geleverd voor de eerste en grootste afzuigboot voor afvalwater ter wereld op elektriciteit/zonne-energie.

Meer lezen

Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland