Exposant Nieuwsberichten


NES gaat dieselelektrisch voortstuwingssysteem leveren voor nieuw SOV-schip

Norwegian Electric Systems (NES) heeft een contract ondertekend met Havyard Design & Solutions voor het leveren van een compleet dieselelektrisch voortstuwingssysteem voor het nieuwe Service Operation Vessel (SOV) de HD 831 van Esvagt.

Het contract omvat zes generatoren (615-990 kW), twee primaire voortstuwingsmotoren (1.000 kW), twee elektromotoren voor straalbuisschroeven (1.200 kW), Quadro Drive-frequentieomvormers, het hoofdschakelbord (690V-440V-230V), EMSB (690/230V), transformatoren, een black-outbeveiliging en een assistentiesysteem op afstand. Bovendien is NES verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en inbedrijfstelling van het systeem.

Het schip zal worden gebouwd op de scheepswerf Astilleros Zamakona Santurce in Spanje en zal in augustus 2019 gereed zijn voor oplevering. Esvagt heeft een contract ondertekend met windenergiebedrijf MHI Vestas en het schip zal worden ingezet in het offshore windpark Deutsche Bucht.

“NES heeft zich als doel gesteld om innovatieve, betrouwbare, effectieve en milieuvriendelijke oplossingen te ontwerpen en te leveren, en klanten de best mogelijke service te bieden,” aldus Henry Myrhe, salesverantwoordelijke van het project. “Esvagt is een veeleisende en interessante klant om voor te werken, en ze hebben hoge verwachtingen op het gebied van betrouwbaarheid en continuïteit. We waarderen onze samenwerking met Esvagt. Het helpt ons om alert te blijven en draagt bij tot onze ontwikkeling als een systeemintegrator.”

- November 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland