Exposant Nieuwsberichten


Hybride voortstuwingssysteem van ABC krijgt nieuwe vermelding van Bureau Veritas

Anglo Belgian Corporation (ABC), een toonaangevende Europese fabrikant van medium-speed motoren, is bekroond met een goedkeuring en een nieuwe vermelding van Bureau Veritas (BV) voor zijn hybride voortstuwingsoplossingen.

De goedkeuring, die de nieuwe 'Electric-Hybrid'-vermelding omvat die BV in juli voorstelde, biedt de onderneming de mogelijkheid om werkboten uit te rusten met seriële hybride voortstuwingssystemen met een reeks aan opties, zoals hoofdmotoren, complete gensets, vermogensbeheersystemen, alternatieve vermogensbronnen en complete voortstuwingsoplossingen. De voortstuwingssystemen van ABC bieden daarmee de drie modi die in de nieuwe BV-vermelding worden beschreven, namelijk PM (Power Management), PB (Power Backup) en ZE (Zero Emission).

Herman Spilker, vicepresident voor Noord-Europa bij Bureau Veritas, verklaarde: “Dit is de eerste keer dat we de Electric-Hybrid-vermelding toekennen en we zijn verheugd dat we ABC kunnen ondersteunen bij hun ontwikkeling van een innovatieve voortstuwingsoplossing. We verwachten dat de prestaties, flexibiliteit en duurzaamheid van hybrideoplossingen zullen voldoen aan de behoeften van de klanten van ABC.”

De initiële doelgroep voor de hybridesystemen van ABC bestaat uit sleepboten, werkschepen en ondersteuningsschepen, duwboten, OSV's, PSV's en andere. Maar door de combinatie van mechanische en/of elektrische voortstuwingssystemen (tot 15 MW) zijn de producten van de onderneming ook geschikt voor binnenschepen, kustvaarders, containerschepen, baggerschepen en militaire toepassingen.- November 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland