Exposant Nieuwsberichten


Rolls-Royce tekent contract voor voortstuwingssysteem met Noors visserijbedrijf

Rolls-Royce heeft een contract getekend voor het leveren van het scheepsontwerp en een uitgebreide reeks van apparatuur voor een 70 meter lange stern trawler die in de provincie Troms in het noorden van Noorwegen wordt gebouwd voor Engenes Fiskeriselskap.

De apparatuur van Rolls-Royce waarmee het nieuwe schip wordt uitgerust, omvat een hybride voortstuwingssysteem met hun succesvolle en efficiënte B33:45 dieselmotor, een geïntegreerd Promas-schroefsysteem en HSG-aandrijfsysteem, om optimale voortstuwingsefficiëntie te garanderen in alle operationele omstandigheden. Rolls-Royce levert ook zijn nieuwste elektrische liertechnologie, inclusief sleeplieren die worden aangedreven door permanente-magneetmotoren.

Het schip, dat wordt gebouwd bij de Gondán scheepswerf in Asturias, Spanje, wordt van het type NVC 370 met een rompontwerp met lage weerstand dat voldoet aan de groeiende vraag naar brandstofefficiëntie in combinatie met goed zeebeheer. Het schip wordt uitgerust met een pakket van vermogens-, voortstuwings-, dekmachine-, elektrische en geautomatiseerde systemen, die voordelen bieden voor zowel de eigenaar als het milieu.

Het nieuwe schip van Engenes Fiskeriselskap wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 door de werf opgeleverd.

- January 2019

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland