Exposant Nieuwsberichten


Nieuwe ultrastille elektrische buitenboordmotor

Het Duitse bedrijf Torqeedo heeft zijn aanbod van hightech elektrische alternatieven voor kleine buitenboordmotoren op benzine uitgebreid met een nieuwe Travel motor met directe aandrijving voor bijboten en zeilboten.

Het topmodel, de Travel 1103 C, levert hetzelfde voortstuwingsvermogen als een buitenboordmotor op benzine van 3 pk en is geschikt voor boten tot 1,5 ton. De drukknopstarter, ingebouwde boordcomputer met via GPS berekend bereik en draaitijdgegevens, volledig variabele vooruit en achteruit en het feit dat geen brandstof of olie kan worden gemorst, maken dit een motor die eenvoudig te gebruiken en te onderhouden is.

Alle Travel motoren worden geleverd met een lichte, hoogwaardige lithium-ion accu die bovenop de motor klikt. Ze hebben een ingebouwde USB-poort voor het opladen van een telefoon of camera, en de accu kan gemakkelijk worden verwijderd om op te laden.

De verwijderbare accu en gashendelverlenger maken de Travel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk om aan boord te bewaren – het zwaarste onderdeel van de Travel 1103 C weegt 11 kg en het totale systeem, inclusief verwijderbare accu en gashendelverlenger, weegt 17 kg. De motor is volledig waterdicht volgens IP67 en heeft een garantie van twee jaar voor recreatief gebruik.

De 1100W motor wordt geleverd met een krachtige accu van 915 Wh en een standaard oplader. De motor kan een kleine rubberboot circa 20 uur lang voortstuwen met 2 knopen (3,7 km/u) voor een maximumbereik van 74 km. Bij een snelheid van 5,5 knopen (10 km/u) kunnen eigenaren een bereik van ten minste 8 km verwachten, meer dan voldoende voor de meeste bijboten en tenders. Het nieuwe model biedt een onmiddellijke gasrespons, een sterkere pyloon voor extra bescherming tegen schade door impact, plus een verbeterde bevestiging aan de spiegel.

"De Travel 1103 C doet alles wat een kleine benzinemotor kan doen, maar is lichter, veel stiller, gebruiksvriendelijker, schoner om te hanteren en op te slaan, en milieuvriendelijker," zegt dr. Christoph Ballin, medeoprichter en CEO van Torqeedo.

- April 2019

Terug naar Nieuw