Exposant Nieuwsberichten


Fischer Panda ontwikkelt 100 kW 'pod'-motor voor EasyBox HV elektrische aandrijfsystemen

Het Duitse Fischer Panda heeft haar portefeuille van elektrische aandrijvingen uitgebreid met een 'pod'-motor van 100 kW. Het bedrijf biedt nu elektrische aandrijfoplossingen met maximaal 100 kW per aandrijving voor haar aandrijfsystemen van 420 V. Deze systemen zijn ontworpen voor commerciële bootexploitanten, in het bijzonder watertaxi's en kleinere veerboten met een waterverplaatsing van meer dan 40 ton.

De zeer efficiënte permanente-magneetmotor van 100 kW is borstelloos en sensorvrij. Het volledige koppel van 800 Nm is beschikbaar over het volledige toerentalbereik. Zelfs bij lagere toerentallen voorziet de elektromotor het vaartuig van een krachtige en responsieve aandrijving om te manoeuvreren bij het binnengaan en verlaten van de haven. De motor is zeer stil en heeft geen tandwielkast.

De motor bevindt zich in een robuuste watergekoelde roestvaststalen behuizing. Drie randafdichtingen aan de zeewaterzijde maken de aandrijving geschikt voor commerciële toepassingen. De wikkeling is omgeven door een gietstuk.

Het belangrijkste voordeel van de pod-uitvoering vergeleken met de asuitvoering, die eveneens door Fischer Panda kan worden geleverd, is dat deze kan worden voorzien van een draaibaar bevestigingssysteem. Fischer Panda biedt ook een optionele touwsnijder die op de as kan worden gemonteerd.

De elektromotor kan in een enkel of dubbel aandrijfsysteem worden geïnstalleerd.

- March 2019

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland