Exposant Nieuwsberichten


Jaguar Vector Racing breekt elektrisch wereldsnelheidsrecord

Jaguar Vector Racing heeft het wereldsnelheidsrecord voor elektrische boten verbeterd in een accu-aangedreven boot. De Jaguar Vector V20E noteerde een gemiddelde snelheid van 142,6 km/u gemeten over twee lengtes van het 1 km lange traject op Coniston Water, Engeland, en verbrak daarmee het vorige record dat op 123,6 km/u stond.

De volledig elektrische boot, die wordt aangedreven door accu's met een totaalgewicht van 320 kg en twee elektromotoren van Yasa die 295 pk leveren, werd door Jaguar Vector in samenwerking met Williams Advanced Engineering ontworpen en gebouwd en stond onder leiding van medeoprichter en technisch directeur van Jaguar Vector Peter Dredge.

Craig Wilson, algemeen directeur van Williams Advanced Engineering, zei het volgende over deze prestatie: “Williams Advanced Engineering is trots op de ondersteuning die wij voor dit nieuwe wereldrecord van Jaguar Vector Racing hebben geboden; door onze kennis van elektrificatie te benutten, hebben wij het elektrisch vermogen, de motor en de regelsystemen geleverd. Onze ervaring met het aandrijven van de gehele startopstelling van de Formule E in de afgelopen vier wedstrijdseizoenen en onze aanhoudende samenwerking met Jaguar in het ABB FIA Formule E-kampioenschap boden ons het technische en operationele platform dat nodig was om dit fantastische resultaat te behalen.”

- July 2018

Terug naar Nieuw