Exposant Nieuwsberichten


Siemens onthult nieuw elektrisch voortstuwingssysteem Siship BlueDrive Eco

Siemens heeft zijn portfolio van elektrische voortstuwingssystemen uitgebreid met de toevoeging van een nieuw product aan de Siship BlueDrive-reeks, de Siship BlueDrive Eco.

Met de toevoeging van de Siship BlueDrive Eco, die in eigen beheer geproduceerde accusystemen integreert, kan de BlueDrive-reeks van Siemens nu aan diverse vermogensgradaties voldoen voor kleine tot middelgrote voortstuwingssystemen vanaf 5 kW in de hulpmodus, tot maximaal 5,5 MW voor de hoofdaandrijving.

De topologie van Siship BlueDrive, die is gebaseerd op DC-technologie en in de praktijk geteste gestandaardiseerde componenten zoals Sinamics-omvormers, biedt voordelen zoals een constante betrouwbare werking, een minder complex ontwerp door het gebruik van minder componenten, een langere levenscyclus en brandstofbesparingen.

Siship BlueDrive Eco is geproduceerd in overeenstemming met de technische voorschriften voor de maritieme industrie en is gecertificeerd door classificatiebureaus voor de scheepvaart, zoals DNV GL. Het product is ontworpen voor gebruik in dieselelektrische, hybride en volledig elektrisch aangedreven veerboten, jachten, cruiseschepen, werkboten en onderzoeksschepen.

De Siship BlueDrive-oplossingen van Siemens zijn met succes geïnstalleerd op voltooide projecten, waaronder het passagiersschip de Diamant in Zwitserland, de havenveerboot van HADAG in Hamburg, en de Ampere, 's werelds eerste volledig elektrische veerboot in Noorwegen.- September 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland