Exposant Nieuwsberichten


Correct Craft koopt elektrisch aandrijfsysteem voor boten

Het in Florida gevestigde bedrijf Correct Craft heeft zijn laatste aanwinst aangekondigd, namelijk een elektrisch aandrijfsysteem voor boten, Ingenity P220. De aanschaf is het resultaat van het Watershed Innovations-initiatief van Correct Craft om exponentiele technologieën te identificeren, onderzoeken, ontwikkelen en integreren, en helpt om de Pleasurecraft Engine Group en bootmerken van het bedrijf voor te bereiden op de transitie naar elektrische vermogensoplossingen.

De Ingenity P220, oorspronkelijk gebouwd door Ortner Electric in Villach (Oostenrijk), is – volgens Correct Craft – een van de best presterende elektrische voortstuwingssystemen voor sleepboten ter wereld. Het aandrijfsysteem is in Oostenrijk leverbaar in de modellen Super Air Nautique 210 en GS20, en deze zullen binnenkort wereldwijd leverbaar zijn. Daarnaast zal de Ingenity P220 uiteindelijk in meer Nautique-modellen leverbaar zijn net als andere botenbouwmerken van Correct Craft.

Technici van Pleasurecraft Engine Group zijn betrokken geweest bij de beoordeling van het systeem en zij zullen hun inzichten en ondersteuning blijven geven terwijl ze met het team van Watershed Innovations van Correct Craft aan de verdere ontwikkeling van het systeem blijven werken.

Bill Yeargin, president en CEO van Correct Craft: “De wereld maakt een snelle transitie door naar elektrisch vermogen. De aanschaf van het Ingenity P220-systeem helpt Correct Craft, Pleasurecraft Engine Group en onze bootmaatschappijen om die transitie in de toekomst met succes te voltooien. Ik ben bijzonder opgetogen dat we deze belangrijke aanschaf konden doen.”

- August 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland