Exposant Nieuwsberichten


SEACOR Marine installeert hybride vermogensoplossing op OSV in Golf van Mexico

SEACOR Marine heeft de installatie van de eerste hybride vermogensoplossing voltooid op een offshore ondersteuningsschip (OSV) in de Golf van Mexico nadat de upgrade van de SEACOR Maya OSV naar hybride voortstuwing met lithium-ion accu's had plaatsgevonden.

Na een reeks succesvolle proefvaarten op zee en proeven voor storingsmodus- en effectenanalyse, ontving de SEACOR Maya haar Interim Class Certificate van het American Bureau of Shipping (ABS) met de aanvullende aantekening BATTERY-Li, de eerste keer dat een OSV deze aantekening van ABS ontving. De SEACOR Maya wordt momenteel geëxploiteerd door Mantenimiento Express Maritimo, S.A.P.I. de C.V. (MexMar), de joint venture van SEACOR Marine in Mexico.

“De succesvolle installatie van een hybride vermogensoplossing plus de eerste BATTERY-Li aantekening van ABS ooit voor een OSV, is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf,” aldus John Gellert, CEO van SEACOR Marine. “Wij waren er al lang van overtuigd dat geavanceerde hybride vermogenstechnologie het potentieel heeft om de efficiency van schepen te verbeteren en tegelijkertijd het brandstofverbruik en de emissies met maar liefst 20% terug te dringen. Op basis van de eerste aanwijzingen na de proefvaarten op zee met de SEACOR Maya ligt dit doel duidelijk binnen ons bereik en wordt het succes van onze investering bevestigd.

SEACOR Marine gaf ABS in maart 2018 de opdracht om de SEACOR Maya te classificeren als de eerste OSV in de Golf van Mexico die op hybride vermogen werkt. Na de succesvolle ombouw van het schip naar hybride voortstuwing op lithium accu's, verstrekte ABS in mei 2018 de aanvullende BATTERY-Li aantekening voor de SEACOR Maya. Het upgrade-project voor de SEACOR Maya werd door SEACOR Marine uitgevoerd bij Bollinger Shipyards in Morgan City, Louisiana, VS. Het schip maakte half mei 2018 de proefvaarten op zee.

SEACOR Marine heeft ABS ook in de arm genomen om de aanvullende BATTERY-Li aantekening voor drie andere OSV-schepen onder beheer van MexMar te verstrekken, namelijk de SEACOR Azteca, de SEACOR Warrior en de SEACOR Viking. Aangenomen wordt dat de schepen naar een soortgelijk accusysteem als de SEACOR Maya worden gemoderniseerd en deze upgrade zal naar verwachting in september 2018 worden voltooid. SEACOR Marine zal ook de technologie installeren aan boord van de zes schepen die op de COSCO-scheepswerf in Guangdong in aanbouw zijn. De eerste twee schepen zijn eind 2018 voor oplevering gepland en de rest van de schepen in 2020.

Corvus Energy leverde de Orca energieopslagsystemen met lithium-ion technologie voor elk van de vier schepen in de Golf van Mexico, terwijl Kongsberg de voorzieningen en integratie van het hybride vermogen ontwierp voor de scheepsbesturings-, vermogensbewakings- en dynamische positioneringssystemen. Zowel Corvus als Kongsberg zijn ook aangetrokken voor de drie overige schepen onder beheer van MexMar. - July 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland