Exposant Nieuwsberichten


Damen gaat twee nieuwe hybride schepen bouwen voor BC Ferries

De Canadese veerbootexploitant BC Ferries heeft een contract afgesloten met Damen Shipyards voor de bouw van twee nieuwe dieselelektrische ferry's.

De overeenkomst betreft een vaste-prijscontract voor het ontwerp en de bouw, dat BC Ferries garanties biedt met betrekking tot opleveringsdatums, prestatiecriteria, kosten en bouwkwaliteit. Het totale projectbudget, inclusief financiering en de kosten van projectmanagement, bedragen ongeveer 65,3 miljoen dollar. Het project wordt deels gefinancierd door de Canadese overheid.

BC Ferries exploiteert 24 ferryroutes langs de kust van Brits-Columbia, Canada. De nieuwe schepen zijn in staat om een groot aantal van de routes van het bedrijf naar de Noordelijke en Zuidelijke Golfeilanden voor de kust van Vancouver te bedienen. De nieuwe veerboten maken deel uit van een vlootvernieuwingsprogramma en zullen de 59 jaar oude North Island Princess en de 53 jaar oude Quadra Queen II vervangen.

Beide schepen worden door Damen Shipyards Galati in Roemenië gebouwd en worden naar verwachting in 2020 in de vaart genomen. De veerboten hebben capaciteit voor circa 44 voertuigen en maximaal 300 passagiers en bemanningsleden.

“Dit is een vaste-prijscontract voor het ontwerp en de bouw, dat BC Ferries aanzienlijke garanties biedt met betrekking tot leveringsdatums, prestatiecriteria, kosten en bouwkwaliteit.”, aldus Mark Wilson, vicepresident engineering van BC Ferries. “Een belangrijke doelstelling van het vernieuwingsprogramma van de vloot van BC Ferries en bij de acquisitie van deze twee kleinere schepen is om besparingen te realiseren in de kapitaaluitgaven en operationele kosten en efficiëntiebesparingen te vinden door een algehele klasse- en standaardisatiestrategie.”

- June 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland