Exposant Nieuwsberichten


Fischer Panda UK levert Bellmarine elektrisch aandrijfsysteem voor nieuwe woonaak

Fischer Panda UK heeft een Bellmarine elektrisch aandrijfsysteem geleverd voor de nieuwe 21 x 3,6 m Kingsley woonaak van scheepsbouwer Elton Moss voor stil en emissievrij varen.

De op maat ontworpen widebeam woonaak, waarin een compleet aandrijf- en voortstuwingssysteem van Fischer Panda is geïnstalleerd, beschikt over verscheidene speciale kenmerken. Het schip heeft een omgekeerde indeling, met de grootste slaapkamer aan de voorkant, de kombuis richting de achterkant en de buitenzitplaatsen boven de achtercabine, die toegankelijk zijn via een trap aan de zijkant van de automatisch neerklapbare stuurhut.

Het Bellmarine DriveMaster Ultimate 20kW elektrisch voortstuwingssysteem wordt ondersteund door een Fischer Panda PMS AGT 13000 48V DC generator, vergelijkbaar met de oplossing die onlangs door Fischer Panda op de eco-boot Tulak van Elton Moss is geïnstalleerd.

Chris Fowler, directeur Sales en Marketing bij Fischer Panda UK: “Na onze eerdere samenwerking met Elton Moss aan een andere elektrische aandrijfinstallatie, waren wij bijzonder blij om het systeem voor hun nieuwe woonaak te leveren. We hopen in de toekomst weer met ze samen te werken, zodat er meer elektrisch aangedreven schepen op onze wateren komen. Deze stille, milieuvriendelijke hybride systemen zijn uiterst voordelig in het gebruik en onderhoudsvrij. Door de recente ontwikkelingen in technologie zijn ze nu ongelooflijk betrouwbaar en efficiënt en worden de prijzen voordeliger naarmate de vraag toeneemt.”

Elektrische voeding kan alle vermogen en wendbaarheid leveren die tijdens het varen nodig is. De accu's worden na aansluiting op een stroomvoorziening aan de wal via een lader aan boord opgeladen. De elektrische voortstuwingssystemen van Fischer Panda leveren een grote besparing op in jaarlijkse onderhoudskosten vergeleken met benzine- of dieselmotoren. Ze verbruiken ook minder brandstof.

De nieuwe reeks vloeistofgekoelde DriveMaster Ultimate-systemen bieden nauwkeurige temperatuurbeheersing en betere efficiency. Alle modellen zijn ontwikkeld om bestand te zijn tegen strenge maritieme omstandigheden en beschikken over een motor met geïntegreerde druklagers, bevestigingsframes en een smart controller voor compacte installaties die minder lawaai en vibratie produceren en hogere efficiency leveren.

- April 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland