Exposant Nieuwsberichten


Torqeedo en BMW werken samen aan emissievrij aandrijfsysteem voor Vendée Globe

Torqeedo en BMW werken gezamenlijk aan het ontwerp van een volledig elektrisch aandrijfsysteem voor een jacht dat in 2020 aan de Vendée Globe solozeilwedstrijd om de wereld mee gaat doen.

Het jacht wordt in opdracht van de Yacht Club de Monaco gebouwd en heet de Malizia. Het elektrische aandrijfsysteem is uitsluitend om veiligheidsredenen aan boord, aangezien de boot hoofdzakelijk op de wind moet zeilen. Het doel is daarom om een alternatief te ontwikkelen voor de dieselmotor, die een gewicht van ongeveer 380 kg heeft.

Een van de opties is om deze te vervangen door een elektrische binnenboordmotor van Torqeedo met accutechnologie van BMW i. Een elektrische motor kan ook als een hydrogenerator fungeren terwijl het jacht onder zeil vaart, zodat de lithiumaccu's worden geladen en de systemen aan boord en de zwenkkiel van energie worden voorzien.

“Emissievrij om de wereld varen in wedstrijdomstandigheden, terwijl je tegelijkertijd je eigen energie produceert, is een erg fascinerend concept,” aldus Boris Hermann, schipper op de Malizia. “Onze technologiepartner BMW doet diepgaand onderzoek naar de ontwikkeling van accu's voor hybride en elektrische auto's. Wij delen een gemeenschappelijke visie om deze accu's in de Malizia te integreren.”

Ondertussen zal Torqeedo zijn laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische scheepsvoortstuwing en accuproducten demonstreren en een aantal van hun recente elektrische en hybride werkbootprojecten over de hele wereld laten zien tijdens de Electric & Hybrid Marine World Expo van dit jaar, die van 27 tot 29 juni plaatsvindt in Amsterdam.

Daarnaast zal medeoprichter en CEO van het bedrijf Dr. Christoph Ballin tijdens de conferentie van de Expo een presentatie geven over een belangrijk project. “De voordelen van elektrische voortstuwing zijn duidelijk vergeleken met interne verbrandingsmotoren,” zei Ballin. “Met elektrisch heb je geen brandstofverbruik, geen emissies, minder downtime en veel lagere onderhoudskosten, wat een zeer snel rendement op investering oplevert. De duurzaamheidsrevolutie in de commerciële scheepvaartindustrie is niet langer iets van de toekomst. Deze revolutie is in volle gang en het is tijd dat iedereen aan boord stapt.”

Voorbeelden van recente projecten van Torqeedo die op voorgaande Electric & Hybrid Marine World Expo's te zien zijn geweest, zijn: ECOCAT, een aluminium catamaran-passagiersveerboot van 18 m die door Metaltec Naval in Spanje te water is gelaten; een vloot van 177 elektrische werkboten voor het opruimen van vuil en afval in de kanalen en waterwegen van de stad Suzhou in Oost-China; een vloot van 15 nieuwe passagiersveerboten voor het nieuwste resort van Vinpearl in Hoi An, Vietnam; en een vloot van 43 elektrische passagiersboten voor het 'River Walk' kanalennetwerk in de binnenstad van San Antonio, Texas.

- May 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland