Exposant Nieuwsberichten


Yaskawa Environmental Energy ontvangt eerste order voor EBL-technologie

Op de North Sea Giant, een van 's werelds grootste schepen voor de bouw van onderwaterconstructies, is een innovatieve, kostenbesparende oplossing geïnstalleerd op basis van de Electronic Bus Link-technologie (EBL) van Yaskawa Environmental Energy. Dit is de eerste order voor het bedrijf voor dit product, waarvan het ontwikkelingsteam de award voor 'Engineering Team of the Year' won tijdens de Electric & Hybrid Marine Awards van dit jaar.

De EBL, die de verbinding legt tussen DC-hubs en dieselmotoren van het schip, is bedoeld om efficiënte lopende activiteiten te waarborgen (ook indien zich een kritieke storing voordoet) door de netwerken aan boord binnen microseconden te splitsen om storingen te isoleren en het gehele operationele systeem te beschermen.

Als gevolg van de installatie – die onderdeel is van een bredere oplossing van Wärtsilä en die in Haugesund, Noorwegen, werd geïnstalleerd na een rigoureus testprogramma onder toezicht van DNV GL – heeft het schip met een bruto tonnage van 18.151 de mogelijkheid om slechts één van zijn drie dieselmotoren te gebruiken bij operationeel gebruik, in plaats van alle drie de motoren zoals in het verleden het geval was. Dat resulteert in kostenbesparingen op onderhoud, en op lange termijn verlaging van brandstofkosten en emissies.

“Dit is het eerste schip ter wereld dat is goedgekeurd om een dynamisch positioneringssysteem van DP3-klasse op slechts één motor en accu's te laten draaien – een doorbraak van wereldformaat,” aldus Asbjørn Halsebakke, algemeen manager, Yaskawa Environmental Energy. “Met de EBL kan de North Sea Giant nu echte kostenbesparingen, verminderde emissies en minder operationele onderbrekingen tegemoet zien.”- October 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland