Exposant Nieuwsberichten


Fjellstrand en Fjord1 tekenen emissievrij ferrycontract

De Noorse veerbootexploitant Fjord 1 heeft een contract getekend met Fjellstrand om een nieuwe ZeroCat-ferry met accu-elektrische aandrijving te ontwerpen en te bouwen.

Na oplevering in Q4 van 2018 gaat het schip varen op de route tussen Halhjem en Våge in Hordaland. Het is een grotere en verder ontwikkelde versie van de MF Ampere; destijds in 2015 's werelds eerste autoveerboot die uitsluitend door accu's werd aangedreven.

Het nieuwe schip met een lengte van 87,5 m en breedte van 20,8 m wordt uitgerust voor zowel een hogere snelheid als een grotere actieradius. Het kan 120 auto's en 12 vrachtwagens vervoeren en beschikt over een salon die plaats biedt aan 296 passagiers. Het schip wordt gemaakt uit aluminium met een catamaranromp voor een zo laag mogelijk optimaal energieverbruik.

“Wij waarderen het vertrouwen dat Fjord1 in Fjellstrand stelt met het plaatsen van deze order, en zien dit als een uiting van vertrouwen in de ontwikkeling van milieuvriendelijke veerboten in de toekomst door Fjellstrand,” aldus Edmund Tolo, sales manager, Fjellstrand.

- June 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland