Exposant Nieuwsberichten


Dieselmotor van Yanmar gekoppeld aan hybride voortstuwing van Transfluid

Yanmar Marine heeft zijn nieuwe dieselmotor onthuld, de 6LY440, die wordt geassembleerd met het hybride voortstuwingssystemen van Transfluid na een jaar op een testbank en vervolgens een jaar op proef aan boord van de sportviscruiser de Yanmar EX38 op de Japanse Zee te zijn getest.

De 6LY440, die eerder deze maand werd onthuld op de Japan International Boat Show 2018, is een 5,8-liter zescilindermotor met een vermogen van 324 kW bij 3.300 tpm. Het parallelle hybridesysteem HM2000-40 van Transfluid beschikt over een 40 kW sterke elektromotor met permanente magneet, een transmissie met een verhouding van 2:1 en een LiFePO4-accu met DNV GL-typegoedkeuring die 19,2 kWh aan energie produceert bij een gelijkstroomspanning van 96 volt.

Het gecombineerde systeem biedt diverse operationele modi, waaronder elektrisch, diesel, booster (dieselelektrisch) en accu opladen. De overgang van elektrische naar dieselmodus en omgekeerd gebeurt automatisch en is mogelijk bij alle snelheden. Alle opdrachten zijn geïntegreerd in een bedieningshendel aangeleverd door Transfluid.

Het systeem kan boten in zeer moeilijke diepzeegebieden de nodige redundantie bieden. Volgens Transfluid is het gereed voor installatie op alle plezierboten en commerciële schepen. Yanmar zal de technologie niet alleen op de Japanse thuismarkt verkopen, maar ook in andere landen rond de Stille Oceaan en langs de westkust van de Verenigde Staten.

- March 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland