Exposant Nieuwsberichten


Cavotec wint orders van 10,9 miljoen USD voor haar afmeer- en laadtechnologie in Noorwegen

Cavotec heeft verscheidene orders binnengehaald ter waarde van ongeveer 10,9 miljoen dollar (€9 miljoen) om haar MoorMaster-systeem aan veerhavens in Noorwegen te leveren. In het vierde kwartaal van 2017 werden orders ter waarde van circa 4,8 miljoen dollar (€4 miljoen) geplaatst.

Na oplevering van deze projecten zal Cavotec haar systeem in meer dan 40 e-ferryports in Scandinavië hebben geïnstalleerd.

Gustavo Miller, president voor de havens en maritieme divisie bij Cavotec: “Deze projecten demonstreren de ongeëvenaarde geschiktheid van MoorMaster voor e-ferrytoepassingen en de belangrijke rol van technologie voor dit snel groeiende segment in Noorwegen en daarbuiten.”

Sofus Gedde-Dahl, salesdirecteur E-ferry's bij Cavotec, voegt daaraan toe: “MoorMaster is ideaal voor e-ferrytoepassingen omdat de eenheden de schepen in voorgeprogrammeerde posities houden om de beschikbare tijd voor het laden van de scheepsaccu's te maximaliseren. De technologie vermindert ook de totale kapitaaluitgaven voor exploitanten en levert aanzienlijke operationele en veiligheidsvoordelen op.

De snelle introductie van e-ferry's in Noorwegen is de afgelopen jaren de belangrijkste beweegreden geweest voor de bredere toepassing van MoorMaster, een ontwikkeling die nu navolging vindt in aangrenzende markten zoals Finland en Denemarken.”

- April 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland