Exposant Nieuwsberichten


ULEMCo ontwikkelt scheepsmotor op waterstof

ULEMCo, een Brits bedrijf dat commerciële voertuigen op fossiele brandstoffen ombouwt om op waterstof te rijden, is in het kader van een internationaal project bezig een demonstratieversie van een scheepsmotor te ontwikkelen die is aangepast om op waterstof te werken.

Het einddoel van het HYLANTIC-project (het Atlantische netwerk voor de duurzame opwekking en voorziening van waterstof ter bevordering van hoge energie-efficiëntie) is om aan te tonen dat er een kosteneffectieve en praktische oplossing mogelijk is voor een groot aantal bestaande scheepstoepassingen, wat bijdraagt aan het verlagen van emissies in lokale havens en op binnenwateren.

Behalve de ontwikkeling van een motor op waterstof voert ULEMCo ook een haalbaarheidsstudie uit om de waterstofbronnen in Liverpool (VK) te beoordelen die geschikt zouden kunnen zijn voor scheepstoepassingen. Hierbij zouden mogelijkheden kunnen bestaan voor schepen zoals de veerboten op de Mersey en het Manchester Ship Canal.

ULEMCo werkt samen met de universiteiten van Cantabria, Porto, Ulster en Dublin City en diverse particuliere bedrijven aan de uitvoering van het HYLANTIC-project. Het werk wordt gefinancierd door Interreg Europe, dat lokale en regionale autoriteiten door heel Europa steunt om oplossingen voor duurzaamheidskwesties te realiseren.

“We zijn heel opgewonden dat we deel uitmaken van het HYLANTIC-project en om dit haalbaarheidswerk met betrekking tot scheepstoepassingen aan ons snel groeiende voertuigportfolio toe te voegen”, aldus Amanda Lyne, CEO van ULEMCo. “We kondigen te zijner tijd aan hoeveel vooruitgang we hebben geboekt met de demonstratieversie van de scheepsmotor op waterstof.” - July 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland