Exposant Nieuwsberichten


's Werelds eerste hybride FDHF motorjacht gelanceerd

Een door Heesen Yachts in Nederland gebouwd jacht is 's werelds eerste motorjacht met een waterverplaatsende romp en hybride voortstuwing.

Het motorjacht de Home kan gebruik maken van twee energiebronnen voor de voortstuwing: dieselmechanisch en dieselelektrisch. De energiebronnen kunnen onafhankelijk van elkaar of tegelijkertijd worden gebruikt. Dankzij de twee watergekoelde 127 kW DC elektromotoren met asaandrijving kan het jacht door alleen de generatoren te gebruiken een kruissnelheid van 9 knopen bereiken. Met een actieradius van 3.750 nm op een kruissnelheid van 12 knopen bereikt de Home een topsnelheid van 16,3 knopen met de twee MTU-generatoren van 600 kW.

De romp met Fast Displacement Hull Form (FDHF) is ontworpen door Van Oossanen en geïmplementeerd door de scheepsarchitecten van Heesen Yachts. De Home, die onder de ABS-klasse valt, is een aluminium motorjacht met een lengte van 50 meter onder de drempel van 500 GT en heeft een exterieur ontworpen door Omega Architects. De diepgang is 2,15 m.

Na de tewaterlating blijft het schip in de haven van Oss voor inbedrijfstelling van de systemen. Daarna verhuist ze naar Rotterdam voor proefvaarten op zee en officiële tests, om later deze maand aan haar eigenaren te worden afgeleverd.

- June 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland