Exposant Nieuwsberichten


Hurtigruten maakt zich op voor verregaande milieu-upgrade van cruiseschepen

De Noorse cruisemaatschappij voor expeditietochten Hurtigruten heeft een intentieverklaring met Rolls-Royce getekend voor een verregaand programma van milieu-upgrades naar hybride energie, zodat maximaal negen dieselschepen van de maatschappij hun CO2-uitstoot met ten minste 25% kunnen verlagen.

De overeenkomst omvat de levering van voortstuwingsapparatuur voor zes bestaande passagierscruiseschepen met een optie voor drie extra schepen. De hoofdmotoren schakelen van diesel over naar LNG en de overeenkomst omvat de installatie van een accusysteem.

Specifiek zal Rolls-Royce twee van zijn Bergen B36:45L&PG gasmotoren en het nieuwste SAVe Cube-systeem voor elektrisch vermogen leveren, dat ontworpen is met één geïntegreerd schakelbord voor de aandrijving van het hele schip. Er wordt ook aanvullend accuvermogen geïnstalleerd, en het voortstuwingssysteem zal naar planning ook Promas omvatten, om het roer en de schroef tot één efficiënte eenheid samen te voegen.

Daniel Skjeldam, CEO van Hurtigruten: “Dit is een investering voor de toekomst, voor het milieu en voor de totale, uitgestrekte Noorse kustlijn. De combinatie van accupacks met de meest milieuvriendelijke en effectieve gasmotoren op de markt, zal enorme voordelen voor het milieu opleveren.”

Hurtigruten ontving onlangs licenties van de Noorse overheid voor zeven van zijn elf veerbootroutes langs de kust. De dienst, die het hele jaar door vaart, heeft 34 haltes op de passagiers- en vrachtroute van Bergen in het zuidwesten naar Kirkenes in het noorden. De nieuwe aanbestedingstermijn voor de kustroute start op 1 januari 2021.

- May 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland