Exposant Nieuwsberichten


The Switch levert eerste DC-hub aan Wightlink

De Finse fabrikant The Switch heeft haar eerste DC-hub afgeleverd aan veerbootexploitant Wightlink in het Verenigd Koninkrijk voor installatie in haar vlaggenschip, de gloednieuwe dieselelektrische hybride ferry.

De DC-hub wordt door Wärtsilä geïnstalleerd in het 90 meter lange nieuwe schip in de Cemre scheepswerf in Yalova, Turkije. Het vaartuig heeft capaciteit voor 178 auto's en meer dan 1.200 passagiers. Het maakt deel uit van Wightlink's programma 'Investing for the Future' met een kostenplaatje van 57,4 miljoen dollar, dat naar planning in de zomer van 2018 in de Solent in gebruik zal worden genomen.

“Wij geloven dat dit de toekomst voor de scheepvaart is,” aldus Asbjørn Halsebakke, algemeen directeur van The Switch Marine Drives Norway. “De scheepsgeneratoren kunnen met optimale efficiency werken, terwijl de accu de noodzakelijke veranderingen in belasting voor z'n rekening neemt. Dit zorgt voor een aanmerkelijke vermindering in brandstofverbruik – en bijgevolg van de operationele kosten en de impact op het milieu. Aangezien het systeem op DC-stroom werkt, kunnen de accu's ook als standby-energiebron worden gebruikt. Dit betekent dat de generatoren volledig uitgeschakeld kunnen worden. Minder bedrijfsuren betekent minder onderhoud, en uiteraard minder brandstofverbruik.

“Bovendien kan elke potentiële energiebron, zoals windgeneratoren, brandstofcellen of zonnepanelen, eenvoudig op de DC-hub worden aangesloten. Omdat er geen AC-schakelpanelen meer nodig zijn, hebben we een eenvoudiger, op maat gemaakt systeem dat zuiniger en milieuvriendelijker is en beter aan de normen voldoet.

- June 2017

Terug naar Nieuw