Exposant Nieuwsberichten


Port of London Authority bestelt eerste hybride loodsboot in het VK

De Port of London Authority (PLA) heeft de eerste hybride loodsboot in het VK besteld. De ORC 136.HY, die op een combinatie van diesel en elektrisch vermogen vaart, vervangt de huidige loodsboot met bouwjaar 1982, de Patrol, die wordt aangedreven door twee dieselmotoren van Scania.

De PLA heeft de order geplaatst terwijl ze een begin maakt om de toezeggingen in de onlangs gepubliceerde strategie voor luchtkwaliteit voor het getijdengedeelte van de Thames uit te voeren. Onder de 18 actievoorstellen bevindt zich een toezegging om de installatie van duurzame technologie te stimuleren.

Voor de bouw werkt de botenbouwer Goodchild Marine Services in Norfolk samen met EP Barrus voor de Yanmar 6LY400 twin-motoren van de boot, en met de transmissiespecialist Marine and Industrial Transmissions voor een door Transfluid geleverd hybride aandrijfsysteem. De romp wordt gebaseerd op een bewezen ORC-ontwerp dat door het scheepsontwerpbedrijf Pantocarene is ontwikkeld en door Goodchild Marine is aangepast voor de Britse markt.

Londen is de op een na grootste haven in het Verenigd Koninkrijk, waar jaarlijks zo'n 50 miljoen ton vracht wordt verwerkt en waar de loodsen van de PLA meer dan 10.000 loodstaken per jaar uitvoeren. Algemeen directeur van de PLA, Robin Mortimer: “De introductie van de hybride boot betekent een grote verbetering van de milieuprestaties van onze activiteiten. We verwachten dat de hybride loodsboot door de aandrijflijn, het rompontwerp en het lichtere gewicht minder dan 10% van de brandstof zal verbruiken dan onze huidige loodsboot, samen met een soortgelijke verlaging van de uitstoot van koolstofdioxide. Als het goed is gaan we daarmee van een verbruik van 86.000 liter brandstof per jaar voor al onze loodsactiviteiten, naar een verbruik van ongeveer 7.000 liter."

De nieuwe hybride boot, die naar planning in de lente van 2019 wordt opgeleverd, zal door de PLA worden gebruikt om loodsmedewerkers van en naar schepen in Gravesend Reach te vervoeren. De boot vaart ongeveer 40 zeemijl op één acculading bij snelheden tot 15 knopen. De accu's worden geladen via bestaande laadfaciliteiten op de wal bij de Royal Terrace Pier van de PLA in Gravesend. De dieselmotoren bieden een topsnelheid tot 19 knopen en fungeren als reserveoptie voor de elektrische voortstuwing bij langere bedrijfscycli. De dieselmotoren laden ook de accu's op terwijl ze voortstuwing leveren. - July 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland