Exposant Nieuwsberichten


Nieuwe hybride F125 fregat Rheinland-Pfalz van de Duitse marine gelanceerd

Het vierde en laatste nieuwe hybride F125 fregat de Rheinland-Pfalz van de Duitse marine is te water gelaten op de werf van ThyssenKrupp Marine Systems in Hamburg.

Alle vier de nieuwe F125-fregatten maken gebruik van een GE LM2500 gasturbine, twee elektromotoren en vier dieselgeneratorsets in een gecombineerde dieselelektrische en gasturbine (CODLAG) voortstuwingsinrichting. De F125-zusterfregatten zijn onder andere de Baden-Württemberg, de Nordrhein-Westfalen en de Sachsen-Anhalt.

De Rheinland-Pfalz wordt volgens de planning in het voorjaar van 2020 opgeleverd aan het inkoopagentschap BAAINBw van de Duitse marine. Het contract voor het F125-programma heeft een totaalwaarde van ongeveer 2 miljard dollar.

Met de vier fregatten in de 125-klasse wordt een begin gemaakt met de vervanging van de acht fregatten in de 122-klasse van de Duitse marine. Naast de traditionele taken van nationale defensie en verdediging binnen het bondgenootschap, zijn de fregatten in de F125-klasse ontworpen voor conflictpreventie, crisisbeheersing en internationale interventie-/stabilisatieoperaties. De schepen kunnen 24 maanden lang op zee verblijven.

Dr. Rolf Wirtz, CEO van ThyssenKrupp Marine Systems, merkte op: “De F125 zet met haar state-of-the-art technologie en dubbele bemanningsstrategie de nieuwe norm in de marinescheepsbouw. Het fregat voldoet aan de vereisten van onze marine voor huidige en toekomstige missies, zoals de bestrijding van piraterij of het in de gaten houden van de vluchtelingenstromen in de Middellandse Zee. Na de doopceremonie van het schip vandaag, is de 125-klasse fregatfamilie nu compleet.”

- June 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland