Exposant Nieuwsberichten


EST-Floattech krijgt DNV GL-typegoedkeuring voor energieopslagsystemen

EST-Floattech, de Nederlandse fabrikant van energieopslagsystemen, heeft een DNV GL-typegoedkeuring gekregen voor zijn krachtige accusysteem Green Orca, inclusief een passief beveiligingssysteem dat bestand is tegen volledige thermische doorslag (full thermal runaway).

Green Orca, dat een gasafvoersysteem heeft om schadelijke, brandbare gassen uit het accucompartiment af te voeren, werd getest volgens de IEC 62619-norm en voorschriften die door DNV GL zijn opgesteld. De tests werden uitgevoerd op cel-, module- en systeemniveau en omvatten onder meer een verspreidingstest, externe kortsluitingstest en geforceerde ontladingstest, plus een aantal verschillende omgevingstests, zoals trillings-, droog-, vocht/warmte-, en EMC-tests.

De hardware en software die de accumodule ondersteunen, worden geproduceerd volgens het zogeheten 'Safe by Design'-principe van EST-Floattech en zijn bedoeld om thermische doorslag te voorkomen. Mocht zich echter een thermisch voorval voordoen, dan heeft Green Orca geen actieve systemen zoals een BMS, koelsysteem of externe brandblusser nodig om de veiligheid en regeling van de module te verzekeren.

“Green Orca is misschien wel het veiligste energieopslagsysteem in de sector omdat het een laatste verdedigingslinie biedt voor de veiligheid aan boord, zonder op actieve veiligheidssystemen te moeten vertrouwen,” aldus Ruben Middelkoop, marketingcoördinator en verkoopondersteuning bij EST-Floattech. “Uiteindelijk zijn we allemaal verantwoordelijk voor de veiligheid van de opvarenden. Wat veiligheid betreft mogen er nooit concessies worden gedaan.”

- March 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland