Exposant Nieuwsberichten


Twin Disc voltooit overname van Veth Propulsion voor 60 miljoen USD

Twin Disc, een leverancier van krachtoverbrengingstechnologie en -apparatuur voor toepassingen op schepen en aan land, heeft de overname van 60 miljoen dollar voltooid van Veth Propulsion, een leverancier van hoofd- en hulpvoortstuwingsproducten voor schepen.

Met de overname van Veth Propulsion vestigt Twin Disc zich als een toonaangevend bedrijf voor vermogensbeheer voor de wereldwijde scheepvaartsector en wordt de marktaanwezigheid van Twin Disc vergroot door de toevoeging van aanvullende producten en nieuwe technologieën. Voor 2018 verwacht men dat Veth Propulsion een verkoopcijfer van 60 miljoen USD realiseert met een aangepaste EBITDA van 7 miljoen USD. Nadat het bedrijf is geïntegreerd en synergieën op elkaar zijn afgestemd, verwacht Twin Disc in 2020 een verwaterde groei van hun aandeleninkomsten van 30 dollarcent per aandeel.

“De overname van Veth Propulsion creëert een ongekende mogelijkheid met een sterke inkomstengroei en rendement op geïnvesteerd vermogen,” aldus John Batten, president en CEO van Twin Disc. “We hebben meer dan twee jaar met Veth Propulsion samengewerkt en een sterke relatie opgebouwd, wat ons een uniek inzicht in hun bedrijf en cultuur heeft opgeleverd. Deze vertrouwdheid zal voor een efficiënte integratie van hun activiteiten bij Twin Disc zorgen terwijl onze verkoop- en marketingkansen worden versneld.”

- July 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland