Exposant Nieuwsberichten


Hurtigruten voegt derde hybride-elektrisch expeditieschip aan vloot toe

De reisorganisatie voor avonturenreizen Hurtigruten heeft een memorandum van overeenkomst met de Kleven Verft in Noorwegen getekend voor de bouw van een hybride-elektrisch schip voor 530 gasten dat in het 2e kwartaal van 2021 moet worden opgeleverd.

Het ontwerp, de bouw, de techniek en de technologie van het nieuwe schip worden gebaseerd op twee van de volgende generatie hybride schepen van Hurtigruten die momenteel in aanbouw zijn, de MS Roald Amundsen en de MS Fridtjof Nansen.

Volgens Hurtigruten wordt het schip “gebouwd voor een aantal van de meest extreme omstandigheden op aarde,” met een speciaal ontworpen, ijsversterkte romp. Het schip wordt ook uitgerust met “aanzienlijk grotere” accupacks dan de zusterschepen om expeditietochten “nog duurzamer te maken”.

Daniel Skjeldam, hoofddirecteur van Hurtigruten: “We zijn opgetogen dat we nóg zo'n revolutionair hybride expeditieschip kunnen aankondigen. Dit baanbrekende schip neemt onze gasten mee naar een aantal van de spectaculairste gebieden op aarde, op een manier die duurzamer en milieuvriendelijker is dan ooit.

Dit zijn groenere, geavanceerdere cruiseschepen dan de wereld ooit heeft gekend. Het zijn ook schepen die de norm gaan neerzetten voor de rest van de sector, nu we aan het begin staan van een nieuw tijdperk van expeditiecruises die worden gedreven door duurzaamheid.”

's Werelds eerste hybride-elektrische cruiseschip, de MS Roald Amundsen, wordt in mei 2019 door Hurtigruten te water gelaten, gevolgd door de MS Fridtjof Nansen.- October 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland