Exposant Nieuwsberichten


Corvus Energy levert opslagsysteem voor grootste 'longline' vissersschip in Noorwegen

Het Orca energieopslagsysteem (ESS) van Corvus Energy is door ACEL AS geselecteerd voor installatie aan boord van het nieuwbouwschip de MS Geir, het grootste vissersschip in Noorwegen dat met lange lijnen vist. ACEL AS is onderdeel van de ACEL Group en specialiseert zich in pasklare vermogenssystemen en elektrische installaties op zeeschepen.

De MS Geir wordt gebouwd naar een ST-156 XL ontwerp op de Vaagland scheepswerf en is gepland voor oplevering in december 2019. De nieuwe longliner, in eigendom van H.P. Holmeset, is ontwikkeld in samenwerking met het onafhankelijke scheepsarchitectenbureau Skipsteknisk, dat een efficiënt scheepsontwerp voor ogen had met een minimale milieuvoetafdruk, een ultramoderne werkomgeving en hoogwaardige productiecapaciteiten.

De ESS-accu van Corvus, met een energieopslagcapaciteit van 270 kWh, wordt geïnstalleerd in het A-CELL voortstuwingssysteem van ACEL. De leveringsomvang voor ACEL omvat de complete technische en elektrische installatie inclusief PMS, IAS en hoofdschakelborden en motorstarterkasten.

“De keuze viel op Corvus vanwege hun uitgebreide kennis en bewezen ervaring op het gebied van energieopslagoplossingen voor de maritieme industrie,” aldus Martin Skåravik, afdelingsmanager Vermogenssystemen bij ACEL. “De accuoplossing van Corvus maakt forse kostenbesparingen mogelijk en biedt daarnaast meer flexibiliteit wanneer het schip in bedrijf is. We hebben al eerder met het team van Corvus Energy samengewerkt en we kijken ernaar uit om dat weer te doen voor dit project. Bovendien werken we samen aan het 'NTNU Hybrid' laboratorium dat we in Ålesund hebben opgezet om de oplossingen te testen.”

In ander nieuws van Corvus heeft het bedrijf de ISO 14001:2015-certificering behaald voor zijn milieubeheersysteem en -processen voor hun activiteiten in Bergen, Noorwegen. De certificering heeft betrekking op de milieuaspecten van het design van Corvus en de productie en het onderhoud van producten die het bedrijf al dan niet rechtstreeks controleert of beïnvloedt gezien het lifecycle-perspectief van ESS op basis van lithium-ion technologie.

“Voor onze klanten wordt de milieu-impact van hun activiteiten steeds belangrijker nu de voorschriften voor lucht-, water- en bodemverontreiniging strenger worden als gevolg van lokale en wereldwijde milieuproblemen,” aldus Abbas Zenouz, QHSE-directeur bij Corvus Energy. “De ISO 14001-certificering geeft ons toegang tot markten en klanten die milieu-impact hebben opgenomen in het kwalificatieproces.”

De ISO 14001-norm heeft als doel organisaties een kader te bieden om het milieu te beschermen en in te spelen op veranderende milieuomstandigheden, afgestemd op de socio-economische behoeften.- November 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland