Exposant Nieuwsberichten


Derecktor lanceert tweede hybride vaartuig

Derecktor Shipyards heeft de CUNY I gelanceerd, het eerste hybride schip dat voor het Brooklyn College van de City University of New York is gebouwd.

De 20 meter lange CUNY I wordt aangedreven door het HybriDrive dieselelektrisch hybridesysteem van BAE Systems. De elektrische voeding wordt geleverd door een set lithium-ion accu's. Gelede aandrijvingen met twee elektromotoren zorgen voor de voortstuwing. Het hybride vaartuig is ontworpen voor een bijzonder laag brandstofverbruik bij gebruik van de dieselmotor en heeft een tankinhoud van 1.364 liter.

De City University of New York (CUNY) is in samenwerking met de Science and Resilience Institute in Jamaica Bay van plan het schip te gebruiken voor onderzoek in het gebied van Jamaica Bay en de Long Island Sound.

Dit is het tweede hybride onderzoeksschip dat Derecktor heeft gebouwd, na de voltooiing van de Spirit of the Sound in opdracht van de Maritime Aquarium of Norwalk. Zowel de CUNY I als de Spirit of the Sound zijn gebaseerd op een catamaranontwerp van Incat Crowther.

Micah Tucker, algemeen directeur van Derecktor, zegt hierover: “Wij zijn zeer blij om weer een hybride schip te hebben gebouwd en enthousiast over de mogelijkheden voor de toepassing van alternatieve energie in maritiem onderzoek en vervoer.”

- June 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland