Exposant Nieuwsberichten


Rolls-Royce gaat aandrijving voor 's werelds grootste hybride ferry leveren

Rolls-Royce heeft een order ontvangen voor vier B33:45L dieselmotoren voor het aandrijven van 's werelds grootste hybride ferry, die momenteel wordt gebouwd voor het Noorse cruise- en transportbedrijf Color Line.

De door Fosen ontworpen ferry wordt gebouwd bij de scheepswerf Ulstrein Verft in Noorwegen. Na voltooiing in de zomer van 2019 wordt de ferry ingezet op de overtocht tussen Sandefjord in Noorwegen en Strømstad in Zweden.

De nieuwe Color Line ferry wordt een plug-in hybrideschip dat op diesel en elektrische voeding vaart. De accu's worden opgeladen via een voedingskabel die op Color Line's eigen elektriciteitsvoorzieningen aan de wal wordt aangesloten, of via de scheepsgeneratoren aan boord. Het 160 meter lange schip heeft een capaciteit voor 2.000 passagiers en 500 auto's.

De vier motoren van Rolls-Royce worden naar planning in maart 2018 geleverd. Het contract heeft een optie voor de levering van motoren voor een tweede schip.

Kjell Harloff van Rolls-Royce en VP Engines – Marine, licht toe: “De scheepsbouwindustrie in Noorwegen heeft recent bewezen internationaal te kunnen concurreren in de markt voor cruise- en ferryschepen. En wij zijn er trots op om deel uit te maken van deze innovatieve nieuwbouwprojecten. Onze Bergen-motoren zijn het afgelopen jaar verkocht aan negen schepen in dit specifieke marktsegment. Onze reputatie toont aan dat wij een zeer aantrekkelijke en concurrerende serie motoren bieden.”

- June 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland