Exposant Nieuwsberichten


Wärtsilä opent 's werelds eerste Hybrid Centre

Technologiegroep Wärtsilä heeft zijn nieuwe Hybrid Centre geopend, die naar verluidt de eerste van zijn soort ter wereld is. De faciliteit is ontworpen om de verdere ontwikkeling en toepassing van de hybride vermogensmodule Wärtsilä HY mogelijk te maken, om klanten met de technologie vertrouwd te maken en om bemanningen te trainen en praktische ervaring te bieden voor technici.

De faciliteit in Triëst, Italië, bestaat uit een motor, accu's, aandrijfsystemen, een simulator voor schroefbelasting m.b.v. een elektromotor, een motorgenerator met power take-off/take-in, en een energiebeheersysteem. Volgens het bedrijf is men al begonnen met het uitvoeren van tests op Wärtsilä’s gepatenteerde elektrische startprocedure, die het vermogen uit accu's gebruikt om de hoofdmotor rookvrij te starten.

Behalve dat de center wordt gebruikt voor het valideren van hybride technologieën en simulaties met operationele gegevens uit de praktijk, zal de faciliteit ook door groepen klanten worden bezocht om meer over de technische aspecten van de Wärtsilä HY te leren. Daarnaast wordt de energie die door de center wordt opgewekt naar het stroomnetwerk van de fabriek geleid om de productiefaciliteiten van het bedrijf van duurzame energie te voorzien.

“De Smart Marine-aanpak van Wärtsilä, waarmee we de efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid willen verbeteren, wordt opnieuw onderstreept met deze innovatieve Hybrid Centre,” aldus Stefan Wiik, vicepresident voor maritieme vermogensoplossingen bij Wärtsilä. “Dit unieke concept getuigt duidelijk van onze inzet om de sector naar een schonere en kostenefficiëntere toekomst te leiden.”- October 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland