Exposant Nieuwsberichten


Leonardo DRS gaat geavanceerde hybride-elektrische aandrijving leveren voor Amerikaanse kustwacht

Leonardo DRS gaat een tweede hybride-elektrisch aandrijfsysteem leveren voor het volgende offshore patrouilleschip (OPC) van de Amerikaanse kustwacht als onderdeel van een contract met Eastern Shipbuilding.

In het kader van het contract gaat Leonardo DRS de hybride-elektrische aandrijfsystemen voor de eerste negen schepen van het OPC-programma leveren. Volgens de planning wordt het eerste systeem medio 2019 geleverd.

Leonardo DRS zal zijn hoogwaardige Auxiliary Propulsion System op basis van permanente-magneetmotoren leveren. Dit geïntegreerde hybride-elektrische aandrijfsysteem biedt het schip de mogelijkheid om bij lagere snelheden veel efficiënter te opereren. Het verlengt de capaciteitsduur tijdens missies, vermindert de uitstoot en zorgt voor noodhulpmogelijkheden in geval van een storing van de hoofdvoortstuwingsdieselmotoren. Bij koppeling aan de hoofdtransmissie zorgt het systeem dat het schip stil en efficiënt kan werken tijdens preliminaire diensten, en biedt het superieure brandstofbesparingen voor verbeterde on-station taken en capaciteiten.

"Onze hybride-elektrische aandrijving biedt de bemanning van deze nieuwe schepen operationele flexibiliteit wanneer ze die nodig hebben, en aanzienlijke kostenbesparingen op het jaarlijkse onderhoud en de brandstof,” aldus Christine Borglin, senior programmamanager voor DRS Naval Power Systems.

Het Auxiliary Propulsion System omvat twee van de krachtigste permanente-magneetmotoren die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Ze bieden aanzienlijke voordelen wat betreft omvang, gewicht, efficiëntie en prestaties vergeleken met conventionele elektrische inductiemotoren, en ze produceren meer koppel bij dezelfde stroomsterkte. Hun compactere formaat vergroot de vrachtruimte en staat meer flexibiliteit toe in het ontwerp van de machinekamer. De eenvoudigere, robuustere constructie resulteert in bewezen betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Het gebruik van voorstuwingsdieselmotoren bij lage snelheden betekent dat de motoren sneller aan slijtage onderhevig zijn, wat de kans op 'vercooksen' of het niet verbranden van brandstof vergroot. Met de toevoeging van dit elektrische Auxiliary Propulsion System beschikt de kustwacht over integrale voordelen, zoals minder brandstofverbruik, minder onderhoudsvereisten en lagere kosten over de gehele levensduur, terwijl ook de veiligheid voor de vloot wordt verbeterd.

- January 2019

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland