Exposant Nieuwsberichten


Wärtsilä gaat vrachtschip ontwerpen en uitrusten voor Aker BioMarine

Technologiegroep Wärtsilä heeft een contract in de wacht gesleept voor het ontwerpen van een state-of-the-art multifunctioneel vrachtschip dat zal worden ingezet in Antarctische wateren.

Wärtsilä zal het vaartuig ook voorzien van een uitgebreid pakket van voortstuwings- en hybride oplossingen voor efficiënte en ecologisch duurzame operaties. Het schip is besteld door het in Noorwegen gevestigde Aker BioMarine en wordt in China gebouwd door CIMC Raffles. Wärtsilä ontving de opdracht voor het scheepsontwerp in december 2018 en de opdracht voor het pakket van geïntegreerde oplossingen in maart 2019.

Het 168 meter lange schip met een laadvermogen van 20.300 ton zal voldoen aan de Polar-code van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Omdat het schip zal worden ingezet in de ecologisch gevoelige Antarctische regio, werden de duurzame technische en hybride oplossingen van Wärtsilä met hun hoge veiligheidsniveaus en betrouwbaarheid het meest geschikt beschouwd voor dit project.

"Milieubescherming is absoluut essentieel voor ons en milieuduurzaamheid is een primaire focus voor het ontwerp van dit schip. Het ontwerp omvat de nieuwste energiebesparende en milieuvriendelijke technologieën, zoals het hybride voortstuwingssysteem en een geavanceerd warmteterugwinsysteem dat helpt om de CO2-voetafdruk verder te verkleinen," zegt Eldar Vindvik, directeur Fleet Renewal van Aker BioMarine.

Het nieuwe vaartuig wordt aangedreven door de bekroonde Wärtsilä 31 motor. Twee Wärtsilä 20 motoren fungeren als hulpmotoren. Alle motoren worden voorzien van Wärtsilä’s NOx Reducer (NOR) om stikstofoxide-emissies in de dieselmodus te voorkomen. Wärtsilä levert ook het vermogensdistributiesysteem, inclusief hybride aandrijvingen en een accupakket, de transmisse, verstelbare schroef en schroeven. Er wordt gebruikgemaakt van het Wärtsilä Nacos Platinum Joystick-systeem. De geïntegreerde oplossing wordt aangestuurd door het energiebeheer- en voortstuwingsregelsysteem van Wärtsilä.

Het schip vervoert goederen en vloeistoffen, en krillproducten van schepen die krill oogsten in de Antarctische regio. Hiervoor is een vrachtafhandelingssysteem ontwikkeld. Het vaartuig zal naar verwachting klaar zijn voor het oogstseizoen van 2021.

- March 2019

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland