Exposant Nieuwsberichten


Bakker Sliedrecht levert elektrisch vermogenssysteem voor volgende generatie van offshore-installatieschepen

Bakker Sliedrecht heeft een contract in de wacht gesleept voor de technische ontwikkeling, oplevering en inbedrijfstelling van het elektrische hoofdvermogen van het offshore installatieschip de Orion. Het DP3-schip wordt gebouwd bij COSCO Qidong in China en zal in 2019 worden opgeleverd aan de dochteronderneming van DEME, GeoSea. GeoSea gaat het schip vervolgens inzetten voor de bouw van grote offshore windparken en het uitvoeren van offshore bouwdiensten.

De Orion, met een totaal elektrisch vermogen van 44.180 kW, wordt uitgerust met een hoogtechnologische

kraan met een hijscapaciteit van 3.000 ton en een bereik van meer dan 50 meter. De lading kan worden opgehesen tot

een hoogte van meer dan 170 meter.

De levering omvat: vier Indar generatoren, vier Indar primaire elektrische voortstuwingsmotoren, twee intrekbare thrustermotoren, twee straalbuisschroeven, twee schakelborden van 11 kV, twee schakelborden van 690 V, vier schakelborden van 440 V voor DP-taken, twee LV elektrische aandrijfsystemen voor het achtpunts-aanmeersysteem, vier LV elektrische voortstuwingssystemen voor roerpropellers en twee LV elektrische aandrijfsystemen voor boegschroefmotoren. Bovendien zal de Orion worden uitgerust met het nieuwe watergekoelde LV multidrive-systeem ACS 880 van ABB.

Jan Gabriel, hoofd van de afdeling Nieuwbouw bij DEME, verklaarde: “We kijken ernaar uit om samen met Bakker Sliedrecht te werken aan een schip dat grenzen verlegt. Onze ervaringen met Bakker Sliedrecht tijdens eerdere projecten, en de ervaring van Bakker Sliedrecht met de oplevering van complexe elektrische systemen voor offshore DP-installatieschepen, versterken ons vertrouwen in een succesvolle uitvoering van dit project.”

- November 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland