Exposant Nieuwsberichten


ABB wint order voor totaaloplossing voor bouw van eerste poolschip van Lindblad Expeditions Holding

ABB gaat een volledig gamma van stroom-, automatiserings-, voortstuwings- en digitale oplossingen leveren voor het nieuwe verkenningsschip van Lindblad Expeditions Holding, om passagiers op verkenningscruises in afgelegen poolgebieden mee te nemen.

Dit ijswaardige schip is ontworpen door Ulstein Design & Solutions en wordt gebouwd door de Noorse scheepswerf Ulstein Verft. Het zal in het eerste kwartaal van 2020 worden opgeleverd en wordt uitgerust met twee nieuwe elektrische Azipod DO-voortstuwingseenheden met pod. De Azipod DO-eenheden stellen het schip in staat om door zee-ijs te navigeren en voldoen aan de voorschriften voor tochten in Arctische en Antarctische wateren. Ze vergen 25 procent minder geïnstalleerd vermogen dan vergelijkbare voortstuwingssystemen.

“De opkomst van een speciale markt voor expeditiecruiseschepen voor gebruik in poolwateren sluit perfect aan bij twee belangrijke expertisegebieden van ABB,” verklaarde Juha Koskela, algemeen directeur van ABB Marine & Ports. “Elektrische oplossingen zijn niet alleen betrouwbaarder, efficiënter en ecologischer dan hun mechanische tegenhangers, maar zijn ook beter op digitalisering afgestemd. De Azipod-voortstuwing verbetert de wendbaarheid en verhoogt het comfort voor de passagiers en de bemanning aan boord, terwijl de constructie zonder tandwieloverbrenging het milieurisico beperkt.”

ABB's Ability System 800xA zal de efficiëntie en veiligheid van het nieuwe poolschip verder verhogen door de stroom-, voortstuwings- en scheepsmanagementsystemen van het schip te integreren in één enkel platform, waarmee de bemanning en de teams aan de wal overzicht hebben over alle benodigde informatie om het schip optimaal te laten werken. Het schip wordt ook aangesloten op de infrastructuur van ABB's Collaborative Operations Centre, dat de prestaties van ABB's technologie aan boord monitort en operators op afstand verbindt met experts van ABB.

- March 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland