Exposant Nieuwsberichten


Triton Submarines en Aston Martin voltooien ontwerpfase voor volelektrische diepzee-duikboot

Triton Submarines en de Britse autofabrikant Aston Martin hebben aangekondigd dat ze de ontwerpfase voor Project Neptune, een volledig elektrische diepzee-duikboot, met succes hebben afgerond en begonnen zijn met het eerste productiemodel dat later dit jaar zal worden onthuld.

De limited edition-duikboot, aangedreven door een LiFePO4-accusysteem van 30 kWh en geleverd door Valance Technology, is gebaseerd op het Low Profile (LP) driepersoonsplatform van Triton en biedt ruimte aan twee passagiers en één piloot. De duikboot kan maar liefst acht uur lang in bedrijf blijven voor hij moet worden opgeladen. De duikboot kan tot dieptes van 500 m duiken en heeft een verwachte sprintsnelheid van meer dan 5 knopen en ongeveer vier keer de acceleratie van het succesvolle 3300/3-topmodel van Triton.

Na aankondiging van de creatieve samenwerking in september 2017, hebben Aston Martin en Triton het ontwerp van de hydrodynamica, de vormgeving van de behuizing en het interne onderdelenpakket van de duikboot verder uitgewerkt.

John Ramsay, technisch hoofd bij Triton Submarines: “Het werk dat we samen aan de buitenkant van de duikboot hebben gedaan, doet me het meeste genoegen. Ik ben met name trots op onze gezamenlijke ontwikkeling van de acrylaatkap en coating met iridium. De prototypes zien er onvoorstelbaar goed uit, en zijn zowel functioneel als mooi.”- May 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland