Exposant Nieuwsberichten


GE levert compleet voortstuwingssysteem voor ijsbreker van Chileense Marine

De afdeling Marine Solutions van GE werd door Asmar Shipyards geselecteerd om een geïntegreerd voortstuwingssysteem te leveren voor de nieuwe Antarctische ijsbreker van de Chileense Marine. Deze moet de oude ijsbreker vervangen zodat de Marine haar Antarctische expedities voor opsporings- en reddingsmissies, wetenschappelijk onderzoek, logistieke ondersteuning en bevoorrading van basissen in het Chileense Antarctische gebied kan voortzetten.

Het 110 meter lange schip krijgt een complete scheepsvoortstuwing van GE, inclusief dieselelektrische voortstuwing, GE's dieselmotor die aan de IMO (International Maritime Organization) Tier III-normen voldoet en emissies met maar liefst 70 procent vermindert, een complete asaandrijving en propeller, een straalbuisschroef, dynamische positionering met SeaLyte en een systeem voor scheepsautomatisering.

Het schip heeft ijsklasse PC 5 gekregen van Lloyd’s Register, wat zijn capaciteiten als ijsbreker aangeeft. Met een geïnstalleerd vermogen van 14,5 mW zal hij door 1 meter ijs kunnen breken bij een snelheid van 3 knopen.

“Gezien de ijswaardige capaciteiten moeten de machines aan boord van het schip, zoals de hoofdvoortstuwing, uiterst robuust zijn om de veiligheid en het overlevingsvermogen van het schip te verzekeren. Maar dat is nog niet alles. Gezien het specifieke missieprofiel van het schip waren we ook op zoek naar een schone voortstuwingstechnologie die voldoet aan de uiterst strenge milieuvoorschriften voor het Antarctisch gebied. De totaaloplossing van GE beantwoordt aan al deze uitdagingen,” verklaarde Luitenant-Commandant Jorge Maldonado, projectmanager voor de Chileense Marine.

- March 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland