Exposant Nieuwsberichten


UECC INVESTEERT IN PCTC's VAN DE NIEUWE GENERATIE

United European Car Carriers (UECC) heeft een contract gesloten voor de constructie van twee pure car truck carriers (PCTC's) van de nieuwe generatie met de China Ship Building Trading Co. en Jiangnan Shipyard Group Co.

De schepen worden uitgerust met een accu-hybride LNG-oplossing waarmee UECC het doel van de IMO om de koolstofintensiteit tegen 2030 met 40% te verminderen, voorbijstreeft. De schepen worden 169 meter lang en 28 meter breed, met een capaciteit van 3.600 auto's op 10 voertuigdekken waarvan er twee hijsbaar zijn. Dit maakt de schepen bijzonder flexibel en geschikt voor een groot aantal hoge en zware stukgoed- en mafi-ladingen. De schepen hebben een quarter ramp hellingbaan met een veilige werkbelasting van 160 ton en een zijbaan met een veilige werkbelasting van 20 ton en zijn geschikt voor laadeenheden tot een hoogte van 5,2 meter.

Om de milieuvoetafdruk zoveel mogelijk te verlagen zullen UECC, Jiangnan Shipyard en prominente scheepsontwerper Shanghai Merchant Ship Design & Research Institute (SDARI) de PCTC's bouwen volgens de nieuwste en meest innovatieve criteria voor energie-effici├źntie. De schepen zullen voldoen aan de Tier 3 IMO NOx-emissiebeperkingen die vanaf 2021 van kracht worden in de Baltische Zee en de Noordzee. De schepen zullen in verband met de voorschriften voor CO2-reductie die ingaan in 2021 ook worden uitgerust met dual-fuel LNG-motoren voor de hoofdvoortstuwing en hulpsystemen.

De schepen worden ook voorzien van accupakketten om ze nog milieuvriendelijker te maken en om de CO2-emissies verder te verlagen.

"We investeren in de toekomst," zegt Glenn Edvardsen, CEO van UECC, dat gezamenlijk eigendom is van Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) en Wallenius Lines. "Met onze oplossing zullen we het doel van de IMO om de koolstofintensiteit tegen 2030 met 40% te verminderen, voorbijstreven."

Naarmate meer biobrandstoffen commercieel beschikbaar worden, zal UECC er ook naar streven om koolstofneutrale en synthetische brandstoffen te gebruiken als onderdeel van haar toekomstige brandstofmix. "In onze strategie hanteren we een langetermijnvisie," zegt Edvardsen, "en daarom kiezen we voor een accu-hybride LNG-brandstofoplossing voor onze nieuwe bouwcontracten".

Het nieuwe bouwcontract heeft opties voor twee extra schepen, waarvan het eerste in 2021 zal worden opgeleverd.

- March 2019

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland