Exposant Nieuwsberichten


Upgrade van Woolwich-veerboten naar dieselelektrisch

In februari worden twee nieuwe veerboten op de rivier de Theems in bedrijf genomen als vervanging van de huidige 55-jarige vloot.

De nieuwe boten, die in opdracht van de lokale overheidsinstantie Transport for London (TfL) zijn gebouwd, voldoen aan de normen van de Lage Emissie Zone dankzij hun dieselelektrische hybride voortstuwingssysteem. Volgens TfL betekent dit dat de boten brandstofefficiënt zijn, minder lawaai maken en minder emissies produceren (filtersystemen zoals die op de bussen in Londen worden gebruikt, verminderen de hoeveelheid vervuilende stoffen).

Er wordt een nieuw hightech afmeersysteem voor de boten geïnstalleerd op de kades in Woolwich en North Woolwich. De schepen zijn gebouwd op de Remontowa-scheepswerf in Gdańsk, Polen. Het afmeren vindt plaats met behulp van magnetische technologie, waardoor de schepen stabieler worden bij het in- en uitstappen, volgens TfL.

De Ben Woollacott en de Dame Vera Lynn krijgen elk de capaciteit om 150 passagiers te vervoeren plus vier parkeerstroken voor voertuigen met speciale ruimtes voor fietsen. De toegang aan boord is geheel zonder treden.

Op dit moment is men bezig afmeerproeven te houden.

- January 2019

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland