Exposant Nieuwsberichten


Norled plaatst order voor twee dieselelektrische veerboten in Polen

De Noorse veerbootexploitant Norled heeft een order geplaatst voor twee double-ended dieselelektrische veerboten, gebaseerd op het ontwerp LMG 120-DEH van LMG Marin. Het scheepsbouwcontract werd op 11 juli 2018 gesloten met het in Polen gevestigde Remontowa Shipbuilding.

Na hun oplevering in het vierde kwartaal van 2019 gaan de nieuwe veerboten dienstdoen op de veerverbinding tussen Festøya en Solavågen, in de buurt van Ålesund in Noorwegen. Met een lengte van 114,4 m en een breedte van 17,7 m kunnen de veerboten tot 120 auto's en 296 passagiers vervoeren.

Bij normaal gebruik voldoen twee accu-packs die aan boord zijn geïnstalleerd aan de volledige vermogensbehoeften van beide veerboten. De accu's worden via een netwerk op de wal opgeladen terwijl de schepen aan de kade liggen, wat meestal voor 11 minuten is. Een oplossing voor snelladen, met een pantograaf of met een stekker, wordt gebruikt om te zorgen dat de vereiste laadtoestand van de accu's gehandhaafd blijft.

Volgens LMG Marin, die ook de volledige klasse-documentatie zal leveren, zullen de generatorsets van de schepen uitsluitend in geval van nood worden gebruikt. Het elektrische systeem zal worden voorbereid om deze samen met accu's in werking te zetten.- August 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland