Exposant Nieuwsberichten


Rolls-Royce levert dieselelektrische voortstuwingsapparatuur voor nieuw vissersschip

Rolls-Royce heeft een contract getekend voor het leveren van een hybride voortstuwingssysteem voor een 70 meter lange stern trawler die wordt gebouwd voor Olympic Seafood in Fosnavåg, Noorwegen.

Het vissersschip, dat door de Cemre scheepswerf in Turkije wordt gebouwd, wordt aangedreven door een B33:45 dieselmotor van Rolls-Royce en een hybride voortstuwingssysteem dat zowel mechanisch als dieselelektrisch vermogen aan het geïntegreerde Promas roer- en schroefsysteem kan leveren. Een hybride asgenerator (HSG) stuurt de schroef en motor aan op hun meest efficiënte punt, en een permanente-magneetmotor drijft de lieren op het dek van het schip aan.

“Dit is een nieuwe en moderne generatie trawler,” aldus Stig Remøy, eigenaar van het schip. “Het motto tijdens de planning- en ontwerpfase was 'slimmer, groener en veiliger'. Het concept sluit dankzij het lage energieverbruik en de verminderde emissies naadloos aan bij onze strategie van duurzame visvangst. Rolls-Royce heeft een centrale rol gespeeld bij de ontwikkeling van ons nieuwe schip.”

Het nieuwe schip van Olympic, van het type NVC 370 met een romp met lage weerstand, is ontworpen voor zowel bodemtrawl- als pelagische trawlvisserij. Het dek wordt uitgerust met een moderne visverwerkende fabrieksinstallatie voor het verwerken en invriezen van witte vis en garnalen om een betere kwaliteit vangst te verzekeren. Het schip zal naar verwachting in 2020 door de werf worden opgeleverd.

- May 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland