Exposant Nieuwsberichten


Yaskawa Environmental Energy tekent grootste scheepvaartcontract tot nu toe voor pendeltankers van Teekay en Wärtsilä

Het in Finland gevestigde Yaskawa Environmental Energy (ook wel bekend als The Switch) heeft een contract gesloten voor het leveren van 16 DC-hubs en 32 frequentieomvormers voor vier nieuwe pendeltankers die door Teekay en Wärtsilä zijn ontwikkeld. De schepen worden gebouwd door Samsung Heavy Industries in Zuid-Korea, en Yaskawa Environmental Energy is al met leveringen aan Wärtsilä begonnen.

De overeenkomst is het grootste scheepvaartcontract voor Yaskawa Environmental Energy sinds het bedrijf in 2013 zijn intrede deed in dit segment. Volgens de algemeen directeur voor Noorwegen, Asbjørn Halsebakke, wordt elk schip uitgerust met acht frequentieomvormers om betrouwbare prestaties te kunnen leveren, terwijl de DC-hubs de hybride oplossing van Wärtsilä activeren, die accu's gebruikt om brandstof te besparen.

“We hebben ons van meet af aan gericht op de ontwikkeling van technologie die de bedrijfskosten verlaagt, waardoor schepen concurrerender kunnen zijn en hun impact op het milieu kunnen beperken,” aldus Halsebakke. “Wij merken dat er een toenemende vraag naar slimmere, duurzamere activiteiten is, en dit concept van Teekay en Wärtsilä geeft uiting aan die verschuiving. We zijn heel opgetogen dat onze technologie zo'n belangrijke rol speelt in een ontwerp dat een echte doorbraak kan zijn voor zo'n gespecialiseerd segment als dat voor pendeltankers.”

- September 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland