Exposant Nieuwsberichten


Lithium Werks en Super B gaan akkoord met fusie

Energiebeheerbedrijf Lithium Werks, dat eerder dit jaar de activa van Valence Technology en de industriële tak van A123 Systems verwierf, fuseert met mede-ontwikkelaar van lithiumaccu's, Super B.

Hiermee is het nieuwe bedrijf, Lithium Werks BV, in staat om nanofosfaat-cellen van twee leveranciers van accusystemen aan te bieden (Valence en Super B). Als gevolg van de fusie heeft het nieuwe bedrijf nu meer dan 400 octrooien voor lithiumtechnologie, meer dan 1000 klanten in bijna 50 landen, en werkgelegenheid voor meer dan 550 werknemers.

“Ons strategische partnerschap heeft zich verder ontwikkeld,” vertelde T Joseph Fisher III, CEO en medeoprichter van Lithium Werks. “We weten nu dat de bundeling van krachten de beste manier is waarop we aan de toenemende vraag van onze klanten naar draagbare energieoplossingen kunnen voldoen. Samen maken we de wereldwijde overstap naar schone energie mogelijk, met behulp van nanotechnologie en smart software om de efficiëntie van het transport van goederen, personen en energie te verbeteren.”

- September 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland