Exposant Nieuwsberichten


Zodiac Nautic en Torqeedo introduceren volledig elektrische luxetender

Zodiac Nautic heeft in samenwerking met de Duitse specialist in elektrische voortstuwing, Torqeedo, de Avon eJET 450 ontwikkeld, een volledig elektrische tender voor het luxesegment.

De eJET is uitgerust met Torqeedo's Deep Blue elektrische motor van 55 kW en een aangepaste uitvoering van de lithium-ion accu van 30,5 kWh die in de elektrische stadsauto van BMW, de i3, wordt gebruikt. De eJET heeft een bereik van 90 minuten bij 23 knopen of zeven uur bij 5 knopen, met een maximumsnelheid van 31 knopen. De Avon eJET 450 is ook voorzien van gekoppelde capaciteiten waarmee ze rechtstreeks via internet kan worden onderhouden en geüpgraded.

“De Avon eJET markeert de komst van schone en stille elektrische mobiliteit in het segment voor luxe tenders,” aldus Dr. Christoph Ballin, medeoprichter en CEO van Torqeedo. “Het is een schitterend product en we zijn er trots op om het te ondersteunen.”

Volgens Dominique Heber-Suffrin, president van Zodiac Nautic, lost de nieuwe tender een aantal problemen van jachteigenaren op, zoals het transport van brandstof voor tenders, olieverversingen, betrouwbaarheidskwesties en onderhoud.

“In de 120-jarige geschiedenis van ons bedrijf hebben Zodiac Nautic en onze merken gezamenlijk de opblaasbare boot, de RIB en de opblaasbare jet-tender uitgevonden,” zei Heber-Suffrin. “We zijn altijd op zoek naar de volgende ontwikkeling in de botenindustrie, en kiezen voor de beste partners om die ontwikkeling te realiseren. Torqeedo was vanaf de start van het eJET-project de meest voor de hand liggende keuze.”

- September 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland