Exposant Nieuwsberichten


Torqeedo drijft elektrische passagiersschepen aan in nieuw resort van Vinpearl in Vietnam

Torqeedo levert elektrische voortstuwingssystemen voor een vloot van 15 nieuwe passagiers-/excursieboten die onlangs bij het nieuwste resort van Vinpearl in Hoi An (Vietnam) zijn afgeleverd. De 9 meter lange waterverplaatsende boten, gemaakt van vezelversterkte kunststof, zijn gebouwd door Song Lo Shipbuilding in Nha Trang en worden aangedreven door Torqeedo Deep Blue 80 elektrische binnenboordmotoren met BMW i3 lithium-accu's.

“We zijn heel tevreden met de prestaties van het Deep Blue-systeem voor deze boten, aldus Nguyen Van Thanh, directeur van Song Lo Shipbuilding. “Ze zijn heel stil en varen probleemloos. De installaties en inbedrijfstelling verliepen zeer goed, dankzij de uitstekende technische ondersteuning van Torqeedo.”

Vinpearl is de grootste horeca-bedrijvengroep in Vietnam met een keten van luxe hotels, villa's en pretparken verspreid over het hele land. De nieuwe boten worden ingezet bij Vinpearl Land Nam Hoi An, een pretpark van 62,4 hectare dat op 28 april werd geopend. De door Torqeedo aangedreven boten, die met een gemiddelde snelheid van 3 knopen varen, worden gebruikt voor toeristische rondvaarten met een River Safari door de jungle, en voor entertainmentdoeleinden in de nagebouwde oude binnenstad van Hoi An in het park.

“De operationele kosten zullen aanzienlijk lager zijn voor Vinpearl doordat de boten met elektrische motoren zijn uitgerust in plaats van verbrandingsmotoren. Er zijn geen brandstofkosten, maar wel minder onderhoudsvereisten en een voor de sector toonaangevende capaciteitsgarantie,” aldus David Hunter, algemeen directeur van Torqeedo Asia Pacific. “Hun gasten zullen een veel fijnere ervaring aan boord beleven tijdens de cruisetocht door het park, omdat de boot stil door het water vaart zonder het lawaai van een motor, zonder trillingen en zonder uitlaatgassen op het dek.”

- August 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland