Exposant Nieuwsberichten


PBES lanceert Harpoon-accu productlijn

Plan B Energy Storage (PBES), aanbieder van accu-energieoplossingen, heeft een nieuwe Harpoon-accu productlijn aangekondigd. De energieopslagsystemen Harpoon Power 65 en Harpoon Energy 97 maken gebruik van lithium-ion celtechnologie en zijn specifiek bedoeld voor commerciële toepassingen.

Harpoon Energy 97 met een levensduur van 90.000 uur is geschikt voor cruiseschepen en fastferry's. Volgens PBES biedt het systeem een afname van 35% in de kosten, het gewicht en het volume van de accu terwijl het blijft voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Ondertussen is Harpoon Power 65 een voortzetting van een bestaande PBES-lijn, die in staat is tot meer dan 15.000 cycli bij 80% ontladingsdiepte (DOD). Hiermee is het volgens PBES geschikt voor schepen die in afgelegen locaties opereren.

Thermal-Stop en CellCool-systemen van PBES zijn in beide energieoplossingen geïntegreerd voor de preventie van thermische ontsnapping, evenals de nieuwe CellSwap-technologie, waarbij de kernen van accu's na vijf gebruiksjaren kunnen worden vervangen.

Brent Perry, CEO van PBES, merkte op: “De Harpoon-accu's bieden scheepseigenaren en exploitanten een versnelde route naar investeringsrendement, terwijl ze een aanzienlijke bijdrage leveren aan bredere initiatieven in de industrie om emissies te verminderen en de impact van de scheepvaart op het milieu te bestrijden.”

- June 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland