Exposant Nieuwsberichten


Kiellegging voor elektrisch-hybride poolexpeditieschip van Ponant

In de tweede hoofdfase van de bouw van Le Commandant Charcot heeft op 14 december 2018 de kiellegging plaatsgevonden bij de scheepswerf van Vard in Tulcea, Roemenië.

Le Commandant Charcot vaart op vloeibaar aardgas (LNG) en is onderdeel van het doel van de Franse cruisemaatschappij Ponant om een leider in duurzaam toerisme te worden. Het schip wordt gebouwd bij Vard, een dochteronderneming van Fincantieri, en is gepland voor tewaterlating in 2020 gevolgd door oplevering in 2021.

Le Commandant Charcot is ontwikkeld voor poolexploraties en heeft IJsklasse-certificering PC2. Het is het eerste exploratieschip dat de milieunormen zoals vereist door de internationale regelgeving zal overtreffen, dankzij het gebruik van LNG om SOx-, NOx-, CO2- en deeltjesemissies te verminderen. Het schip zal emissievrij zijn in de elektrisch-hybride modus. Ook wordt de elektrische uitvoer van het schip geoptimaliseerd en het verbruik ervan verminderd met behulp van elektrische accu's van de nieuwste generatie.

Le Commandant Charcot zal in staat zijn om bestemmingen zoals de geografische Noordpool en verafgelegen locaties op het Antarctisch continent te bereiken, onder meer de Rosszee, Charcot-eiland en Peter I-eiland.

- January 2019

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland