Exposant Nieuwsberichten


Damen Shipyards en Skoon Energy gaan samen duurzame scheepvaartoplossingen ontwikkelen

Damen Shipyards en het start-upbedrijf Skoon Energy hebben een intentieverklaring voor een samenwerkingsovereenkomst getekend ter bevordering van de energietransitie in de scheepvaartindustrie.

Skoon Energy, dat zich richt op de grootschalige elektrificatie van scheepsvoortstuwingssystemen met het beheren van een uitwisselingsnetwerk voor accu's en strategisch geplaatste laad-hubs met een volledig schone energievoorziening, begint later dit jaar met een proef met hun omruilbare accu-packs – de zogeheten Skoonboxes – aan boord van een dieselelektrisch binnenvaartschip.

Peter Paul van Voorst, oprichter van Skoon Energy: “Met dit partnerschap demonstreert Damen haar inzet voor duurzame oplossingen in de maritieme industrie. We zien uit naar onze samenwerking met Damen om van volledig elektrisch varen de norm te maken in de maritieme industrie.

Commercieel directeur van Damen Arnout Damen voegde daaraan toe: “Het idee van Skoon Energy sprak al snel tot de verbeelding in onze sector. Hun focus op het verbeteren van de milieuprestaties van de scheepvaartsector ligt op exact dezelfde lijn als onze eigen ambities, en we verwachten een uitstekend partnerschap dat ernaar streeft om grootschalige elektrische scheepsvoortstuwing tot een realiteit te maken.”- August 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland