Exposant Nieuwsberichten


Wärtsilä wint eerste contract voor nieuwe hybride aandrijvingsmodule

Technologiegroep Wärtsilä heeft haar eerste order ontvangen voor de onlangs uitgebrachte Wärtsilä HY hybride aandrijvingsmodule, die bestaat uit motoren, een energieopslagsysteem en vermogenselektronica. Het contract is afgesloten met het Italiaanse Rimorchiatori Riuniti, eigenaar en exploitant van zo'n 100 sleepboten in het Middellandse Zeegebied.

De Wärtsilä HY is specifiek bestemd voor een project voor een nieuwe havensleepboot met 80 paaltrekkracht; een primeur voor voortstuwing gebaseerd op deze innovatie. De Wärtsilä HY beschikt over een nieuw geïntegreerd energieoptimalisatiesysteem (EOS), specifiek ontworpen voor hybride toepassingen. Specifieke functionaliteit die in de besturingslogica van de Wärtsilä HY-unit is ingesloten, zorgt voor verbeterde operationele veiligheid en milieu-afwegingen bij inzet van de sleepboten in wateren in de buurt van dichtbevolkte gebieden.

“Deze allereerste Wärtsilä HY-installatie luidt een nieuw tijdperk in op het gebied van scheepsvoortstuwingstechnologie”, volgens Giulio Tirelli, directeur scheepvaarttechniek, Wärtsilä. “Dankzij onze ongeëvenaarde expertise en de mogelijkheden van zowel de motoren als de elektrische en automatiseringssystemen in combinatie met onze deskundigheid in digitale ontwikkelingen, kan Wärtsilä de pioniersrol vervullen die scheepsvoortstuwing naar een hoger niveau brengt. Dit is werkelijk een reusachtige stap vooruit.”

De Wärtsilä-uitrusting wordt in de tweede helft van 2018 geleverd en de nieuwe sleepboot wordt naar verwachting begin 2019 in de vaart genomen. Rimorchiatori Riuniti heeft al een aantal schepen in haar vloten waarbij oplossingen van Wärtsilä zijn geïnstalleerd.

Lloyd's Register heeft een certificaat van voorwaardelijke goedkeuring (AIP) voor de innovatie uitgegeven. Het certificaat is gebaseerd op technische materiaal- en veiligheidsanalyses met betrekking tot de normale bediening van het systeem en een presentatie van risicoscenario's.

- June 2017

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland