Exposant Nieuwsberichten


Kongsberg tekent contract voor negen hybride roro-schepen

Kongsberg Maritime heeft contracten met Nanjing Jinling Shipyard Co. in China toegekend gekregen voor het leveren van vermogens- en hybride systemen voor negen roll-on-roll-off (roro-)schepen in het kader voor een order van Grimaldi Group, Italië. De contracten hebben een waarde van meer dan 47,8 miljoen Amerikaanse dollar en omvatten een optie voor nog eens drie schepen, wat de totale waarde op meer dan 59,7 miljoen dollar zou brengen.

De nieuwe schepen, met een lengte van 238 m, een breedte van 34 meter en een bruto tonnage van 64.000 ton, zijn voor oplevering gepland vanaf 2020. De negen schepen zullen meer dan 7.800 lineaire meter aan rollende eenheden kunnen vervoeren, wat vergelijkbaar is met zo'n 500 opleggers. Het contract omvat een optie voor nog eens drie schepen (een capaciteit van 5.800 lineaire meter aan rollende eenheden).

De contractwerkzaamheden voor de schepen, die de Grimaldi Green 5th Generation worden genoemd, bestaan onder meer uit de levering en integratie van grote accusystemen, asgeneratoren, frequentieomvormers en energiebeheersystemen. Opleveringen zijn gepland vanaf medio 2019 en zullen naar verwachting in 2022 zijn voltooid.

“Deze oplevering staat voor de introductie van nieuwe technologie in dit marktsegment,” zei Stene Førsund, uitvoerend vicepresident Mondiale verkoop en marketing bij Kongsberg Maritime. “Het contract geeft aan dat onze concepten voor hybride schepen zich aan het verleggen zijn naar nieuwe scheepstypen, en dat Kongsberg zich heeft gevestigd als een toonaangevende leverancier van hybride technologie voor de offshore- en zeescheepvaartsector. Onze hybride oplossingen bieden tastbare voordelen. Schepen zijn emissievrij tijdens hun verblijf in de haven, het totale brandstofverbruik neemt af dankzij onze technologie voor piekbijstand, en de accu's worden op zee geladen met behulp van de asgeneratoren.”

- August 2018

Terug naar Nieuw