Exposant Nieuwsberichten


Rotterdam Port Fund investeert in EST‐Floattech

Onafhankelijk investeringsbedrijf Rotterdam Port Fund heeft een belang verworven in EST-Floattech, een Nederlandse technologiefirma die Li-NMC energieopslagsystemen ontwikkelt voor volledig elektrische en hybride elektrische scheepvaarttoepassingen, evenals mobiele toepassingen op de wal.

Volgens Trond Skaufel, directeur van EST-Floattech, biedt de overname het bedrijf toegang tot “een uitstekend havengebonden netwerk. Onze energieopslagsystemen kunnen niet alleen in schepen worden gebruikt, maar ook in havenkranen en vrachtwagens. De milieuvoordelen zijn van vitaal belang, met name in stedelijke gebieden in de buurt van havens. Momenteel onderzoeken we manieren om energie die uit werkende kranen wordt opgewekt, op te slaan en opnieuw te gebruiken.”

Skaufel maakte ook bekend dat EST-Floattech ontwikkelingen op het gebied van walenergie op de voet volgt. “Als het om technologie gaat, zijn wij een goede aanvulling op een aantal andere bedrijven binnen het netwerk van Rotterdam Port Fund. Wat het Pon Group-netwerk betreft biedt dit vele mogelijkheden voor de scheepvaart en havengebonden industrieën.”

Bastiaan van der Knaap van Rotterdam Port Fund zei dat de organisatie graag wil profiteren van duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen, en accusystemen dragen in belangrijke mate bij aan de energietransitie in de maritieme sector. “Wij zijn ervan overtuigd dat EST-Floattech zich in de ideale positie bevindt om een sleutelrol te gaan spelen bij die transitie, en Rotterdam Port Fund wil hier graag aan bijdragen in samenwerking met het management van [risicokapitaalfirma] Ponooc.”- May 2018

Terug naar Nieuw


Toekomstige beurs: Electric & Hybrid Marine World Expo 2020, Juin 23, 24, 25, 2020, Hall 12 RAI Amsterdam, Nederland